Медия без
политическа реклама

Борисов вече иска цялата власт да се подели 50:50

Защо само регулаторите? И министерствата, и агенциите, и областните управители трябва да са на същия принцип, смята лидерът на ГЕРБ

24 Февр. 2024
 Бойко Борисов
Фейсбук/Бойко Борисов
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска не само независимите уж регулатори, но и цялата власт - министерства, агенции и др., да се поделят 50 на 50 между ГЕРБ и ПП-ДБ. "Ако те вземат министерството на отбраната, за нас да е МВР. Ако вземат енергетиката, за нас да е икономиката. За тях финансите, а нас - обединените агенции… Областните управители - 50 на 50… ДНСК, БАБХ, Митници, НАП…", обясни той на сбирка на младежката организация на ГЕРБ в Плевен.

Бойко Борисов обясни, че меморандумът, предложен от ППДБ, е бил част от "брилянтна тактика за водене на преговори от Кирил Петков". "Аз внимателно изгледах негова лекция в Харвард за воденето на преговори. Ако не бях, щях да се вържа като вас. Но и в училището в Банкя сме учили как се водят преговори… Те отклониха вниманието с несъществена тема - кой да е външен министър. Външно министерство е изпълнител на политиката на МС, един координатор, не е рекламна агенция на някоя партия. След това предлагат тоя меморандум. И като отстъпят от външния министър, ще ме питате ние какво ще им дадем", разкри той.

Борисов отбеляза, че в момента доверието между партньорите е паднало до Ледената епоха и не е оптимист, но въпреки това ще преговарят за съдбата на кабинета след ротацията.

"Кирил Петков има всичко, вие мен питате какво ще отстъпя. Какво да отстъпя?", възмути се той от въпросите на журналистите. Въпреки че регулаторите са попълнени по времето на правителството на ГЕРБ и отдавна са с изтекли мандати, Борисов твърди, че той няма нито един негов човек. И попита защо регулаторите не са сменени по време на четворната коалиция и кабинета на Кирил Петков. "Защото трябваше да делят на четири, а сега само на две", смята Борисов.

"Всеки член на ПП вече има кола, шофьор, има пост… Кирил Петков си назначи цялата партия на ръководни постове… Вече прибягна до неправителствените организации. А нашите младежи са прецакани - нямат нищо", възмути се лидерът на ГЕРБ.

Борисов рязко разкритикува военния министър Тодор Тагарев, че е забавил помощта за Украйна. Той изчете един куп решения на НС за помощ и обобщи как нищо не е изпратено реално. Сега обаче се готвело посещение на премиера Николай Денков в Украйна и Тагарев спешно поискал НС да го упълномощи той да отговаря за превоза на БТР от МВР към Украйна. "Следващата седмица ще го подкрепим, но ако се окаже вярно, че нищо не е направено за Украйна, не мога да дам доверието си на този министър", каза още Борисов.

 

Възмущение

Борисов призова младежите на ГЕРБ да обърнат внимание на правописа и граматиката. "Най се ядосвам, като видя някоя правописна грешка в статус в социалните мрежи", възмути се той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата