Quantcast
Борисов открива военна база на Червено море | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов открива военна база на Червено море

2 183
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет. Визитата му е по повод официалното откриване в сряда на новата военноморска база "Бернис" на брега на Червено море, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на посещението Борисов ще проведе и двустранна среща с президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни, както и международни теми. 

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка. 

Борисов е поканен на церемонията в "Бернис" по покана на президента Ас-Сиси, допълват от пресслужбата. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г. В българската делегация е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

Това означава, че ако бъде предложена за гласуване в сряда кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър, Каракачанов няма да е в страната. А Димитров е кандидатура именно на ВМРО като част от съуправляващата коалиция "Обединени патриоти".

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ влагат десетки милиони долари във военната база на Крит

12.01.2021

Обновена

2795 25
Артефакт от Хеопсовата пирамида бе открит в Шотландия

21.12.2020

1884
Бучковски пристигна на помирителна мисия в България

09.12.2020

Обновена

1248 5

Коментари

На тъщата зетя

Ей, че в Египет няма ли хора, дето да могат да режат с ножица, ве?! Бахти как се изложиха тия фараони!

ppipi7766

Хора имат, Баце ще им носи ножица - нещо като военна помощ за потенциален съюзник.

Толкова имаме, толкова даваме.

 

Magi

Е, как да го броят, като външното министерство му е запушило всички дупки. Неговите съветници по външна политика , явно нямат достатъчно авторитет директно да организират пътуванията му.

nebenebe

Та какъв е нашият интерес, не разбрах. Наште гемии могат ли стигна дотам? А за Антарктида кога тръгват тарторите? То по-добре за Атлантида.

*

И как лошо гледа! Абе ББ, ЦЦ, КК са явления. Има и други де (ЖЖ ...), но тия са неповторими. Наистина ще останат в историята.

марк

 

 

                                         Никой не брои върховния главнокомандващ и президент..

 

                                  В случаят се търсят статисти ...

urupuchi

Поздравления за М. Катеринска, че е успяла да побере толкова живо тегло в един кадър!

dobadoba

Танц със саби ще има ли?.. 

⚓️

Magi

Чия е военната база? На американците ли?

Тренд Петков

бе не ви ли стана ясно, че този индивид ще се мъкне навсякъде, където има някакви почести...само и само да е между някакви НАЧАЛНИЦИ..да се снима с тях, белким нашите хора се шашнат колко го уважават чуждите, та може би да го зауважават и местните люде...хм..Кой ли извратен пи-ар-ски мозък може да допусне че това е логично и вярно? Ма мили управляващи, публикувайте колко пари е профукал този без никаква необходимост,освен да се пъчи някъде там..в случая в Египет...Каква ни е реалната полза като народ,че сме му платили масрафа...И дали ще отиде,ако си плаща от джоба...Или като стане жега в страната щото хората са бесни,че ги правят луди,  хуква нанякъде с държавния самолет, само и само да не е тук, ...

geo_19

Щом сме с Египет, значи сме и с маршал Хафтар.

nebenebe

Такъв персонален феномен не сме имали, както би казал ефенди Доган.

Влез или се регистрирай за да коментираш