Медия без
политическа реклама

Борисов открива военна база на Червено море

14 Яну. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет. Визитата му е по повод официалното откриване в сряда на новата военноморска база "Бернис" на брега на Червено море, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на посещението Борисов ще проведе и двустранна среща с президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни, както и международни теми. 

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка. 

Борисов е поканен на церемонията в "Бернис" по покана на президента Ас-Сиси, допълват от пресслужбата. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г. В българската делегация е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

Това означава, че ако бъде предложена за гласуване в сряда кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър, Каракачанов няма да е в страната. А Димитров е кандидатура именно на ВМРО като част от съуправляващата коалиция "Обединени патриоти".

Още по темата