Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: Няма да влизам в ченгеджийските номера на президента

Завиждам му за съдебната реформа, която направи – съдиите да му носят предварително актовете си, иронично заяви премиерът

05 Юли 2020Обновена
Борисов открива обходния път на Поморие

Премиерът Бойко Борисов открива обходния път на Поморие

Posted by bTV Новините on Sunday, July 5, 2020

„Няма в ченгеджийските му номера да влизам.” Така рязко отговори премиерът Бойко Борисов на нападките, които му отправи президентът Румен Радев вчера след посещението си на Белмекен.

„Това е неговата роля – да отиде да се разхожда някъде, да каже нещо и другия ден вие да ме питате ... Ето ги обществените поръчки – виждат се зад мен”, допълни Борисов, докато показваше на медиите довършителните работи по обходния път на Поморие.

„Единственото, за което му завиждам, е, че успя да направи реформата в съдебната система. Това – да ти пращат съдиите предварително актовете си, за това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случило”, иронично заяви той, намеквайки за скандала с президентския съветник Пламен Узунов.

А по адрес на правоохранителните органи се изказа вдъхновено: „Да окуражиме прокурорите, да окуражим ДАНС на днешния празник на МВР. Рискуват живота си, защото десетки години сте питали – защо само малки риби, средни риби, цаци, а сега те се занимават само с акули. Сега сигурно въпросът ще е: защо само с акулите? Нека да бъдем малко по-позитивни.”

На президента пък пожела хубава неделя. „Малко да се опита и той да обединява, а не да разединява всеки ден нацията. Бизнесът му, бизнесът ми ... Българският бизнес не заслужава такова отношение”, заключи Борисов.

Преди това премиерът посети „прекрасна пречиствателна станция”, по неговите думи, край Китен. „Морската вода по нашето Черноморие е като сълзичка чиста. Неслучайно са пълни плажовете”, похвали се гордо той и покани журналистите да отидат да снимат съоръжението.

Всеки ден след нас оставяме направено, което дори след това не могат да го боядисат дори - похвали се премиерът. - Направили сме над 50-60 пречиствателни станции"

ПАРАНОЯ

По-рано днес пиарът на премиера Севдалина Арнаудова внезапно се обърна към Борисов: "Г-н премиер, един дрон ни следи!" Предупреждението й дойде докато двамата се возеха в премиерския джип, в който бяха още бургаският кмет Димитър Николов, екоминистърът Емил Димитров, и зам.-министърът в МРРБ Николай Нанков. "Радев!", отсече уверено премиерът. После обаче се оказа, че дронът е на един от работниците на пътя.

АЛЕПУ

Премиерът коментира и строежа на плажа в местността Алепу, който предизвика много полемики. Според строителите това е укрепително съоръжение, но се оказа, че проектът все пак предвижда да е хотелски комплекс.

"Прекрасно място за къщичка на птици – и това ще бъде на Алепу. Ако мислят, че с нахалството си, и мислят, че това няма да е подпорна стена, а блок или хотел... Това ще остане така. Представяте ли си някой да даде разрешение там да се изгради комплекс? Чудя им се на акъла какъв автогол си вкараха – всички виждат, че това е хотел, а те отричат. Ще има наказания – за разлика от други институции, като намерят сгрешили, те седят в ареста – това е работата на независимата прокуратура и разследващи органи", закани се премиерът.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?