facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Да сме подготвени за възможно най-тежко развитие с COVID 19

Двойно се вдигна цената на клиничната пътека и в нея ще влиза PCR тест при прием в болница и лечение
Обновена
6 171
 Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов заговори за възможно най-тежко развитие със ситуацията около COVID 19. Това стана ясно от официално правителствено съобщение.

От него става ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е провел работна среща с Националния оперативен щаб, на която "е обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус".

Здравният министър Кирил Ананиев докладвал на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19. Целта била финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Продължава да се обсъжда  и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителственият пресцентър

Премиерът разпоредил "на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани".

Двойно се увеличава цената на клиничната пътека за лечение на COVID- 19. Тя вече става 1200 лв. Това стана ясно само минути след изявленията на Борисов и след среща между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Увеличават се цените и на клиничните пътеки за инфекционите заболявания. Средствата ще се вземат от резерва на Касата, съобщава Би Ти Ви.

В клиничната пътека ще се включва и PCR тест при приемане в болница и лечение. На този етап тестването за хоспитализация не е задължително и не се предвижда да се въведе за всички лечебни заведения.

Предстои да се въведат по-голяма гъвкавост в лечението на пациентите с коронавирус - възможната промяна ще е насочена към това в кой период от заболяването да се хоспитализира пациентът или да се изписва от лечебното заведение. Увеличава се и клиничната пътека за естествено раждане.

47

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кабинетът раздаде нови близо 70 млн. лв. на извънредно заседание

30.07.2020

1188 3
Туроператори протестираха пред Министерския съвет

28.07.2020

Обновена

996 3
Елена Йончева: Ще има последствия за Борисов, не само за записа

25.07.2020

53989 99

Коментари

Страници

geo_19

Ясна е интифата... Оня срещу Борисов пак е навлякъл униформата... Яко ще се мре.

dembik

Тцъ. Ковид няма.

Дежурния

Интересно на някои никове по форумите ще им сменят ли инструкциите...👀

Предводител нa ...

Разни държави започнаха да вадят България от списъка на безопасните ... 👀

vladofff

Ясно, а КПП-тата кога ще ги връщат? Или в полунощ ще стане ясно?

Предводител нa ...

Имам питане - защо НОЩвите до един ни обясниха преди няма и толкова, че сме на последния прешлен от опашката на вируса? Или пак журналисти са им изопачили думите?

Forza NATO

...защо НОЩвите до един ни обясниха преди няма и толкова, че сме на последния прешлен от опашката на вируса?

Там сме били тогава, но се придвижваме напред - прогрес, едно-друго.

Под мъдрото управление напредваме във всяко отношение.

Без

Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията

Брао, Рамбо! Ако обаче не успеем да свикнем, ти ще се изнижеш кат пр*дня из гащи. Гарантирано!

Без

Ясно, а КПП-тата кога ще ги връщат? Или в полунощ ще стане ясно?

В полуНОЩ!

PlaNed
снимка на PlaNed

O, #ШъМретеЯко е зашил чувалите и вече загрява край тъча? 💨

Гледам, почти всички са запретнали ръкави. Готови за усилен труд!

Дежурния

Товарете чувалите в бурета. 👀

Dirk Struan

Гледам статистиката от НСИ за общата смъртност. Все още 2020 е устойчиво под 2019. Ако може всички пандемии да са така... супер.

https://www.nsi.bg/en/content/18162/basic-page/deaths-bulgaria-weeks

Дяд Омраз

Да, в България за щастие все още е така.

Други страни нямат този късмет

https://euromomo.eu/graphs-and-maps

 

Дежурния

През януари-2020 (преди настъплението на коронавируса в нашенско) общата смъртност за първите 5 седмици на 2020 е 90,6% от смъртността през 2019 г.

През април-2020 същият показател е 96.4% спрямо 2019 г.

👀

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Дяд Омраз, данните от ЕуроМомо са НАГЛО МАНИПУЛИРАНИ!

Заявявам го най-отговорно, следя този сайт от март, когато започна карантинирането по света!

До края на април, по времето когато в Италия и Франция "мряха като мухи" ЕуроМомо показваше, че именно Италия и Франция имат по-малка смъртност в сравнение с грипните си периоди на 2018 и особено на 2017! В края на май този сайт си смени фацата и изведниж се появиха пикове, които ги нямаше допреди месец-два!

Жалко, че не запазих скрийншот тогава, ама никога не съм допускал, че официален орган на ЕС ще бъде заставен откровено да ФАЛШИФИЦИРА данните, които сам е публикувал!

Та дотам стигнахме, дами и господа!

Ще плачем са соц-а, където се оказа, че цензурата е била по-разхалбена....

Dirk Struan

Нещо не виждам откъде мога да изтегля raw data от euromomo, та да си поигарая и аз с компютъра и статистиката.

stal

Капитане,

 

https://web.archive.org/web/*/https://euromomo.eu/graphs-and-maps

 

Ако не си запознат, сайта дава "снимка" на страница в интернет за минали моменти. Благодарение на него доказах, че доставчик е сменил "в движение" елемент от поръчката ни, без да ни уведоми. Ценен ресурс, но нямам време да го ровя, ако ти се занимава, може и да намериш, каквото търсиш.

Johnny2965

Именно официалните сайтове се използват за заблуди! Независимите сайтове са по-малко податливи на въздействията на властите.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

В момента ги опразваме

Epikur

 

  Очевидно с тези от снимката и без тях, вирусът си настъпва в България и ще се увеличава така както е по целия свят. Така че да ги обвиняваме, няма смисъл. Ако има нещо, което лично аз смятам за нередно, то е че нито министрите, нито НОЩ имат смелост да направят нещо, което не е минало през дебелата и празна глава на Боко. Никаква самостоятелност!  Хайде за министрите е обяснимо, те освен че са пряко зависими, също са и некомпетентни в медицинската професия хора, а и съвсем некадърни. Но онези от НОЩ са лекари, те трябва да наложат мнението си пред Тиквата. А те не смеят, той пък се оправдава с тях и така се получава кръг от който страда населението. Мангъров може да е харесван от едни, или жестоко отричан и плют от други, но поне има смелостта да държи една линия. Дали е вярна, никой не знае. Но и коя е вярната-също никой не знае.

Цаца
снимка на Цаца

Повече пот в учението, по-малко кръв в боя. Стар милиционерски девиз. Време е за нови тренировки по пълнене на спортни зали и стадиони с легла от държавния резерв. Този път май ще включат немски овчарки и бодлива тел.

Без

На тая снимка май няма ни един, който да не е с наднормено тегло. Трябва да внимават.

golyamataani

Да сме подготвени, но не сме! Няма никакъв контрол и точно заради това явно никой не спазва никакви мерки...за съжаление.

Джиджи

Няма никакъв контрол и точно заради това явно никой не спазва никакви мерки...

😂

 

Май трябва да е обратното, а? Я помисли малко ... 😝💋

Звън®
снимка на Звън®

На снимка #2 се вижда как фигурата на Тиквоний I Хипертоник плавно се доближава до благодатната форма на каца за кисело зеле. А дирникът му е напращял и е замязал на тъпана на  Шести пехотен на Негово Величество търновски полк.

 

Снимка #1 показва, че и проф. Кантарджиев също яко се шкемби - тирантите подчертават щедро налятата му снага. Професорът преди няколко дни бе в Бургас и посрещна скъпи гости - цял самолет туристи от Нидерландия. Вечерта той, заедно с Ангелкова и доц. Кунчев веселиха летовниците във вариетето на Слънчев брят. Кантарджиев показа виртуозен номер. Той изпуши на сцената две лули в пълно ритуално мълчание.  Само е помръдвал с кичестите си вежди. Що да номер е това? - недоумяват читателите. Същината на професорския майсторлък е, че той е пушил лулата си анално. 

 

От снимка #1 се вижда също, че трите шишковски моми от картината на Владимир Димитров - Майстора са без маски. Това е в противоречие със заповедта на МЗ. Крайно време е да се обяви обществена поръчка за омаскаряване на картините, провесени на обществени места.

tina_TI

https://frognews.bg/novini/oshte-edin-medik-speshniia-tsentar-sofiia-pochinal-zaradi-covid-19.html

Under_My_Thumb

Поставена диагноза без патологоанатомична експертиза?

 

Under_My_Thumb

...

Нафарфор

Тиквата отвори вратите на ада за да спаси собствената си кожа! А как през сълзи ни обяснява преди 2 месеца, че се грижел и му е мъка за всеки. Има си Началник, който да съди. Незнам дали е неговият.

6veik
снимка на 6veik
След пеене на псалмите , сектата се отправя към любимата идейна дискусия "Колко дяволи се въдята на върха на една игла ?" , или актуалната интерпретация. "Ко ши праим като дойде Цовид и почне яко да се мре" ? Опасявам се че само първото могат да го разнищят от дивана. За второто се иска да слезнат от скалата на отшелничеството си ..

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш