Медия без
политическа реклама

Англичанин почина след груба намеса на охраната на пловдивска болница

Охранителите твърдят, че са действали професионално

23 Юни 2024Обновена
Инцидентът е записан от камерите на болницата
Стоп кадър
Инцидентът е записан от камерите на болницата

Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, който е бил удрян и блъскан от охраната на лечебното заведение, съобщи  "Трафикнюз", който публикува и запис от охранителните камери вчера. Инцидентът бе потвърден от прокуратурата пред NOVA.

Според предварителната информация гражданин на Великобритания издъхнал в здравното заведение преди два дни при неизяснени обстоятелства. Той пристигнал в болницата с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и др. Бил приет в Спешното отделение, където са го прегледали и му включили система. След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче заявил, че не е добре, и поискал допълнителна медицинска помощ. 

Той отново се опитал да влезе в Спешното отделение, но дежурните се обърнали към охраната и чужденецът бил изведен от болницата. Той продължавал да настоява да се върне, но на място пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която пази болницата. Охранителните камери на входа са заснели как мъжете блъскат и удрят англичанина и не му позволяват да влезе в сградата.

Сцените се разиграват пред очите на десетки свидетели пред здравното заведение. Накрая все пак англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни е починал от инфаркт.

В позиция до БНТ в неделя от охранителната фирма заявяват, че са служителите им са действали професионално и са потърсили съдействието на полицията, за да се справят с буйстващия пациент. Два екипа с гардове са реагирали на повикване с паник бутон от спешния сектор в болницата. На място открили англичанина в явно нетрезво състояние, който се държал арогантно, обиждал с нецензурни изрази на английски език и правел опити да нахлуе в лечебното заведение, след като вече е бил прегледан в него.

След съприкосновение с един от охранителите, под влияние на алкохола той изгубил равновесие и паднал на земята, казват още от фирмата.

Според охранителите след разговори с медиците, извиканият полицейски екип преценил, че случаят не изисква тяхната намеса.

Двадесет минути по-късно пациентът бил качен на болнична количка и настанен в болницата.

От болницата вчера казаха, че е назначена вътрешна проверка. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация. На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Районната прокуратура в Пловдив е образувала разследване. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка със смъртта на мъжа.

По информация на БНТ охранителите, участвали в инцидента, са били арестувани.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата