Медия без
политическа реклама

Акцията в Дупница продължава, но без резултат засега

Съпругата на Васил Капланов-Каплата бе задържана и след разпит отново освободена

29 Авг. 2020Обновена
EPA/БГНЕС
Гешев се закани полицията да претърсва дни наред района край село Крайници

Мащабната акция в Дупница продължава и днес. До момента единственият резултат е, че жената на Васил Капланов- Каплата бе задържана и след разпит отново освободена. По информация на бТВ тя не е била подложена на детектор на лъжата, след като е отказала по съвет на адвокатите си. Петя Николова и Васил Капланов са в развод, съобщи още бТВ.

Вчера съдът в Дупница пусна Васил Капланов под домашен арест. Той е обвинен в незаконно притежаване на 115 патрони. Каплата е неофициално заподозрян за изчезването на Янек Миланов, от когото 29 дни няма ни вест, ни кост, но активното полицейско издирване започна едва вчера. 

НАП са започнали проверка на различни заведения в Дупница, свързани с Капланов и братя Галеви.

Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсваха вчера ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница. Общо се претърсва  район от 120 кв. км. Вчера там беше и главният прокурор, който заяви, че ако трябва, полицията ще остане няколко дни и че " "мутренски времена". Ако някой не е разбрал, че не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин". Вчера бе съобщено, че има арестувани общо четирима, но не бяха предоставени данни кои са те.

Основно се претърсва районът около село Крайници, където е засечен джипът на Капланов на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Пред БНТ съседи на изчезналия разказаха, че досега никой не им е задавал въпроси във връзка със случая. Преди седмица в града се проведе и автошествие с над 80 автомобила с питане към институциите какво вършат по изчезването на Янек Миланов.

Докато Екатерина Захариева и другите две лелки се потят в Брюксел, обяснявайки, че всичко на #територията е наред, в...

Posted by Martin Dimitrov on Friday, August 28, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Шефът на обвинените в шпионаж в Лондон е искал да купи летище София

03 Март 2024

Хр. Грозев: Прокурори в България празнуват рождения ден на Сталин

01 Март 2024

Нова висока сграда ще се строи в широкия център на София

01 Март 2024

Съдът насрочи чак за 2025 г. дело на 102-годишна срещу Волгин

03 Март 2024

МВР: Казусът с Червения пират не е с политически нюанс

01 Март 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?