Quantcast

Медия без
политическа реклама

Акция в старозагорски села приключи с 14 задържани

Прокуратурата се похвали, че е разбила група за разпространение на наркотици

06 Юни 2020
Илияна Кирилова

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде 2-минутен брифинг, на който съобщи, че са задържани 14 души при акция срещу организирана престъпна група, която се е занимавала с производство, държане и разпространение на наркотични вещества. По-рано днес под ръководството на специализираната прокуратура жандармерия блокира изходите на старозагорските села Голямо Дряново и Горно и Долно Сахране. Извършени са действия по претърсване и изземване и във Велико Търново, Габрово и Казанлък.

„Групата е действала от лятото на 2018 г. Задържани за 24 часа са 14 лица, като предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения, за какви деяния и какви мерки за неотклонение да определят", обясни Милева.

При претърсване на жилището на едно от задържаните лица са намерени 43 броя банкноти с номинал от 100 евро. "Изготвена е справка и заключението е, че става въпрос за неистински парични знаци. Намерени са радиостанции, тапи за заглушаване и множество наркотични вещества. Също така стъкленици, които са служили за производството на наркотичните вещества", съобщи още Милева.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?