facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров награди прокурорката по делото "Вълците на Путин"

Тя била обект на критики, подигравки и косвени заплахи, включително и в специално създаден канал „Дело хунтата срещу народа“, твърди държавното обвинение
2434

Главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова - Иванова от Районна прокуратура – Бургас, под чието ръководство бяха постигнати отлични резултати в разследването на хулиганство, извършено на 30.06.2016 г. на публично място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „Вълците на Путин“, и за постигането на наказания „лишаване от свобода“ спрямо тримата извършители, въпреки оказания продължителен натиск върху прокурора, пише в официално съобщение на прокуратурата..

Под ръководството на прокурор Венета Стефанова – Иванова разследването по досъдебното производство срещу обвиняемите, извършили при инцидент с гостуване на чуждестранни рокери в гр. Бургас непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причинили телесни повреди на двама души, приключи за около една година и обвинените лица бяха предадени на съд на 27.08.2017 г.

По време на досъдебното производство, както и в съдебната фаза, в рамките на която бяха проведени осем съдебни заседания, прокурор Стефанова – Иванова бе подложена от обкръжението на обвиняемите – членове на формированието „Войнски съюз“, на критики, подигравки и косвени заплахи. В Ютуб е бил създаден канал „Дело хунтата срещу народа“, в който са излагани твърдения, че прокурор Стефанова – Иванова е корумпирана, че изпълнява поръчки на премиера и ще я изправят на съд заедно със съдията. В този канал са излагани сведения за семейството и децата й, с което очевидно се е целяло да бъде сплашена. Това наложи провеждането на заседанията при засилена охрана, тъй като на тях присъстваха по около 30 лица от посоченото формирование. Прокурор Стефанова – Иванова бе подложена и на медийни атаки, засягащи нейната професионална квалификация.

С присъда на Районен съд – Бургас, постановена на 08.06.2018 г., потвърдена от Окръжен съд – Бургас, и влязла в законна сила, обвиняемите Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М., бяха признати за виновни като им бе наложено наказание „лишаване от свобода“.

Наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Атанас М. за това, че на 30.06.2016 г. в гр. Бургас,  на публично място – в района на бензиностанция, намираща се на ул. „Транспортна“ № 55, в съучастие, като съизвършител със Стойчо Г. и Светлозар М., по хулигански подбуди, причинил телесни повреди на повече от едно лице.

На Атанас М.  ще бъде приведено в изпълнение и наказание от предходна присъда, по която е постановено 1 година „лишаване от свобода“, наложена от Районен съд – Поморие. Атанас М. е в затвора от 03.05.2019 г. По същото обвинение на Светлозар М. е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок, а на Стойчо Г. е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок, твърди още прокуратурата.

 

Въпреки оказания натиск, прокурор Стефанова – Иванова не се подала, а изпълнила в пълен обем своите служебни задължения, и отстоявала отговорно и професионално тезата на обвинението. За това главният прокурор Сотир Цацаров наградил прокурор Венета Стефанова – Иванова с отличие - знак „За заслуга“ за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на осъдителни присъди на извършителите на престъплението, разказва държавното обвинение.

Предложението за наградата е направено от Иван Кирков, административен ръководител на Районна прокуратура-Бургас, добавят от прокуратурата.

46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Генка Шикерова спечели престижна награда за разследваща журналистика

24.05.2020

2460 14
Командарев печели награди и по време на пандемия

13.05.2020

158
Военният "1917" обра наградите БАФТА

03.02.2020

729

Коментари

Страници

3biri

Не знам дали са мЪстиите, но сигурно са по-грамотни от вас. 

slaughter
снимка на slaughter

И защо реши , че са по-грамотни? Защото се казват "еди какво си на путин"? По тази логика и ти си мислиш , че си по-грамотен от другите. Може да си по-грамотен ако си учил в повече и по-реномирани университети, ако си прочел повече книжки , ако си бил в компания на умни и грамотни хора....ама , че изпадаш в благоговение като чуеш путин или видиш портрета му не те прави грамотен. Още по-малко пък някакви разпасани хулигани които могат да наложат убежденията си само с помощта на насилие .

Миряна Б.

В.В.Путин не ваше собачье дело. Расчленяйте Корнелию сколько вам хочется. Путина и вообще Русию не трогайте, а то...С этими американскими базами на територии- каюк, кранты.

Rendeto

В.В.Путин не ваше собачье дело. Расчленяйте Корнелию сколько вам хочется. Путина и вообще Русию не трогайте, а то...С этими американскими базами на територии- каюк, кранты.

 

 

Ако не знаете български, можете да ползвате Google Transalate.

А неграмотен руски можете да ползвате колкото си искате.

Salvatore

Уж тропаше с крак "Българка съм!", пък мина изцяло на руски. Русофили, сър... Когато стане дума за нещо, свързано с Русия, дори това да са хулиганстващи путиноидни мутри. забравят и България, и българския език.

anton

Браво-брависимо, Ренде! Госпожата очевидно не знае български, а ние с теб не знаем руски. Та аз реших да последвам съвета ти и да преведа на Гуглето текста на госпожа Миряна Б. :

 

"Владимир Путин не е твоят проклет бизнес. Разрязвайте Корнелия колкото искате. Путин и Русия като цяло, не се докосвайте, а след това ... С тези американски бази на територията, Kayuk, кранове."

 

ПП Уважаемо Ренде, заинтригува ме един въпрос, ама ще ти го задам на английски, за да си остане между нас. Използвайки Гуглето преведох въпроса от български на английски:

 

Hear Rande, what date is your name day?

 

Ако обичаш, отговори ми на суахили - много ми е приятен този език - красив, звучен !

 

С най-добри пожелания и с една хубава българска песен:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ocNCDKSMMME

 

Диагностик

Браво на прокурорката! 

Малко са такива.

letec55

Малко са тези, които ще посмеят да обвинят някого за "безплатното" саниране, например.  За тия всеки ще се натисне...

Киро Жарта

Летец, ?

dream team
снимка на dream team

Както и за "Ало, Ваньо", "Ало, Банов съм"...

Salvatore

Хулиганството си е хулиганство, санирането си е саниране. Те ти прокуратурата, подай жалба, сигнал, каквото там трябва, форумний летецо на бюро!

letec55

Те ти прокуратурата, подай жалба, сигнал, каквото там трябва, форумний летецо на бюро!

 

И без моите скромни усилия, само от статиите в нашия вестник, прокуратурата може да се самосезира. И не само за "безплатното" саниране. Но тя прави това, самосезирането, избирателно. А тази избирателност е особено трогателна! Най-вече за тези, които в ЕК пишат докладите за нас и не пропускат случай да изтъкнат очевадния факт на липса на осъдени за кражби и злоупотреби политици. 

 

slaughter
снимка на slaughter

Какво общо има санирането с мъстиите на путин? Има прокуратури които обвиняват за хулигански или крими ални  прояви , има и специализирани прокуратури които разследват голямата престъпност като санирането например.

Къде ги смесваш нещата?!

slaughter
снимка на slaughter

Лети на крилата на любовта към путин. Те знаят - той е прав когато съгреши дори! Вълците на путин. Представяте ли си в нормалния свят някой да се кръсти , че е еди какъв си на президента или министър-председателя. Например койтите на тръмп или орлите на меркел или петлите на макрон? Пълна тъпня - рокери държавна поръчка! Има ли група баяришниците на путин?

slaughter
снимка на slaughter

Ами по случая с мъстиите на путин прокуратурата не се е самосезирала , а е била сезирана. От пострадалите от прекалилите с баяришник рокери държавна поръчка. Човека ти каза : ти като пострадал от санирането подай жалба в прокуратурата. Чакаш някой друг да ти свърши работата? 

Salvatore

Има ли група баяришниците на путин?

Има. Всеꙗ Русіи.

paragraph39

Ако тези бяха от "вълците на Сорос" или от "върците на ЦРУ", дали Цацаров щеше да награди прокурорката?!

А?!

НЕ, нямаше да я награди- щеше да я отстрани!

Защото...

Е, ми, Демокрация Е, БЕ!

onzitam

Ако тези бяха от "вълците на Сорос" или от "върците на ЦРУ", дали Цацаров щеше да награди прокурорката?!

Нямаше....защото няма "Вълци на Сорос" и "Вълци на ЦРУ"! Няма и "Вълци на МИ-5", "Вълци на МОСАД", а има ВЪЛЦИ на ПУТИН! Може да има и "Вълци на Волен", но остатъчните еднин процетент и нещо гласоподаватели, по скоро ще са "Пуделите на Волен":-)))

 

slaughter
снимка на slaughter

Няма сорос има вълци , най-малко пък цру ще си прави ведомствени рокерски банди. Рокерите по света  са неформални сдружения на хора интересуващи се от мотори. Такова извращение - държавни рокери има само в русия.

sega_reader

Не е демокрация, а демоограбвация, нали така. Изходът е пръскачката, Калашника, Драгунов и т.н.

Със съд и прокуратура няма да стане.

beal

БРАВО НА ПРОКУРОРКАТА!!!

Bacho Кольо

Поздравления за прокурорката , че си е свършила работата!?

Браво на съда, че е наказал престъпниците!?

Да поздравим и Цацаров, че е отличил работата на прокурорката по подходящ начин!?

Позор за автора на статията заради олигофренската манипулация !???

Pstr

Жалко, че наказанията са толкова ниски, на двама от националните предатели-условни.

Salvatore

?

Salvatore

Що ли ми се струва, че идват трудни времена за русог*зоблизците в Родината... Даже и Баце дава някакви такива сигнали...?

пощаджията

Не думай...

И ся, кво?

Требва да търсиш нови г@зове за близане?

Ама човек кат е свикнАл...

Invisible

  А  присъдата можеше да включва и изселване в Русия.

Salvatore

 А присъдата можеше да включва и изселване в Русия.

Еее, чак пък толкоз... Не е редно, нехуманно е... Такова наказание влиза в графата "cruel and unusual punishment".

Efraim Efraimov

" А  присъдата можеше да включва и изселване в Русия."

Е, да не сме азиатци?  Не сме толкова жестоки!

paragraph39

ONZ|ITAM,

/:/ paragraph39: Ако тези бяха от "вълците на Сорос" или от "вълците на ЦРУ", дали Цацаров щеше да награди прокурорката?!

.........................

Нямаше....защото няма "Вълци на Сорос" и "Вълци на ЦРУ"! Няма и "Вълци на МИ-5", "Вълци на МОСАД", а има ВЪЛЦИ на ПУТИН!

........................................................................................................................

НЕ лъжи!

Или, поне, лъжи по-малко!!!

НЯМА "Вълци на Путин"!

Има "НОЩНИ ВЪЛЦИ"- руски рокерски клуб/ в който Путин НЕ членува, при това/!!!

Аз НЕ съм твърдял, че има "вълците на Сорос" или "вълците на ЦРУ"- питах и асоциирах, АКО/!/ има такива...!

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×