facebook
twitter

Горещи новини

Бъркоу: Брекзит е най-голямата грешка на страната след войната

1877
ЕПА/БГНЕС

Бившият говорител на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу заяви пред РИА Новости, че смята решението за излизане от ЕС за най-голямата грешка на Великобритания след войната.

"Честен отговор - не мисля, че това помага на Великобритания. Вярвам, че в продължение на много години съм бил справедлив към привържениците на Брекзит, давайки им право да задават екстремни въпроси и да започват спешни дебати, както и към противниците на Брекзит. Избрах поправката на тронната реч (правителствена програма) за провеждане на референдум за членство в ЕС, защото това беше легитимно предложение и много парламентаристи се подписаха в негова полза. Бях справедлив с всички, бях безпристрастен на поста си. Но вече не съм на поста и не съм длъжен да оставам безпристрастен“, каза Бъркоу.

"Ако ме попитат дали Брекзит е в наш интерес, честният отговор е не. Смятам Брекзит за най-голямата външнополитическа грешка от следвоенния период", каза говорителят, оттеглил се от поста на 1 ноември и говорейки днес пред членове на Лондонската асоциация за чуждестранна преса.

Бъркоу отбеляза, че уважава позицията на премиера Борис Джонсън и правото му на лидер на най-голямата партия в парламента да защитава своята гледна точка, предаде БГНЕС.

"Но моето лично мнение е, че Брекзит не отговаря на нашите интереси. Ние сме част от политическия блок, търговския блок. И мисля, че е по-добре да останем част от политическия блок", каза Бъркоу.

Джон Бъркоу изигра ключова роля в много ситуации, свързани с Брекзит. Неговата власт, често против волята на правителството, даде зелена светлина на изменения, предложени от представители на различни гледни точки. Самият Бъркоу е една от най-разпознаваемите политически фигури във Великобритания, благодарение до голяма степен на личния си чар и остроумие.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нагъл съветник на Борис Джонсън разклати правителството

26.05.2020

Обновена

2852 14
Италия се притеснява от отлива на чужди туристи

26.04.2020

Обновена

12369 62
Борис Джонсън излезе от болницата

12.04.2020

1722 19

Коментари

ThePal
снимка на ThePal

Иван Берков, не им отваряй очите ! Да се махат ! Албионски келеши...

Zmeja

Префърцунена английска аристократка решава една сутрин сама да пазарува продукти за предстоящия прием. Влиза в шотладски месарски магазин и се обръща към собственика: "Искам една телешка глава, но да бъде английска."  Собственикът нарежда на човека зад щанда: "Изберете една по-голяма телешка глава, извадете й мозъка и я опаковайте за госпожата".

ЗИП
снимка на ЗИП

Бърки не ми аресваше, шот постоянно правеше "врътки" на Боджо, но няма как да не признаем, че е изключителен артист !

 

Както всички англичани разбира се. То явно им е вродено.

 

Вижте само как се раздели с поста. Депутатите го поздравяват, той плаче. Казват му, че най-лесно ще забрави парламента, кат погледа футбол или ръгби. Идилия...

 

Разбира се пожеланията любимия му Арсенал да бие Ливърпул не се сбъднаха !

 

https://www.youtube.com/watch?v=2cF8pby9T6U

 

:)

Случаен минувач
Всички български новинарски сайтове преписват от руски сайтове, включително Сега! Бъркоу НЕ Е говорил специално за руския НОВОСТИ, а е имал пресконференция за чуждестранни медии. Не би било зле пишещите за СЕГА да си дават малко повече труд, когато представят събитията - https://www.theguardian.com/politics/2019/nov/06/j...
Ад мин

Отново джуркалистически напъни да препишат нещо, дето не могат да го прочетат и още по-малко - да го осмислят. Излиза, че г-жа Попекински е говорител на сърбанието. Точно както определят Бъркоу

ЗИП
снимка на ЗИП

А вижте само как "насила" заведоха новия спикер на поста му !

 

Целия свят е сцена и ние всички сме актьори...

 

https://www.youtube.com/watch?v=yarpXLsSuno

 

:))

HBK

Мистър Бъркоу е много симпатичен и с чувство за хумор. Това, обаче не го прави етичен (в журналистическия смисъл на думата). Да бъдеш неутрален, когато си в позиция да вземаш решения, нещо повече – да въздействаш при вземане на решения, е слабост, а не добродетел. Всеки човек, който има мнение, не може да бъде обективен. Защото самото мнение е вече предрасъдък.

 

Мистър Бъркоу заедно с премиера Дейвид Камерън са „виновници” за Брекзит. Референдумът бе грешка. Той не трябваше да бъде допускан. Такава сложна материя не може да бъде дискутирана от много глави. А само от неколцина селектирани глави – които имат познанията, опита и интуицията за решаване на подобна задача.

 

P.S. Но най-смешното е, че Брекзит не бе грешка. И че той не бе плод и не зависеше само от английски глави.  

fractal
снимка на fractal

Англичаните са забравили да играят шах на много дъски с различни играчи

нещо играят табла от ориента ама на табла зависиш от зара

Ту би ор нот ту би

Тат ис тъ куешчън

Blue Magic

Какъв "ГОВОРИТЕЛ" бе калинки малоумни?! Отворете елементарен речник - the SPEAKER означава "председател на долната камара на Английския парламент"!!!

 

... щом и при вас цари такава простотия, какво ли е в парцалите на Дебелаците... ???

urupuchi

На театър като на театър.

ЗИП ? fractal ? 
 

Въпреки лицемерието си, британците са откровено емпатични, за разлика от немците които са откровено солидарни. 

Verbis verbis

„.. смята решението за излизане от ЕС за най-голямата грешка на Великобритания след войната.„

 

Разбира се, че  е грешка за Великобритания. 

Нещо по-вече. Нейният крах.

Но това не е  грешка на Великобритания.

Просто „онези континентални свине„ я изритаха от ЕС.

Излезе ли от ЕС, можем да приветстваме обединението на Ирландия, независимостта на Шотландия, и присъединяването на Англия като 51ви щат на САЩ.

И всичко това догодина?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Мяза на Жириновски.

Не, това не са артисти.

Нито пък циркаджии.

Може би зли клоуни сепак или циганки-гадателки, кълнящи при отказ да ги ползваш, или дилъри около училища... неща от този сорт.

wreckage
снимка на wreckage

Беркоф?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×