facebook
twitter

Горещи новини

България настоява за приемане на Албания и Сев.Македония в ЕС накуп

685
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Правителството одобри предложението за започване на преговори за членство в ЕС със Северна Македония и Албания. Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя и военният министър Красимир Каракачанов говориха след края на днешното заседание на Министерски съвет.

"Правителството прие Пакет „Разширяване“, включващ всички условия на страната ни към Северна Македония. Ще настояваме за приемане на СевернаМакедония и Албания в Европепейския съюз в пакет - каза Захариева. - Разделянето на двете държави би било грешка, която може да доведе и до нестабилност в региона."

"Държавата ни винаги е подкрепяла европейската и евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани. Същевременно обаче България винаги е поставяла пред Република Северна Македония и не само спазването на добросъседски отношения. Това е ясно още от декларацията от 1999 година, след което с Меморандума за подкрепа на евроатлантическата и евроинтеграцията и кулминацията – подписването на Договора за добросъседство през 2017 година от премиерите Борисов и Заев", каза още тя.

"Историята не може да бъде компромис - заяви пък Каракачанов. - Той заяви, че се настоява за категорична промяна в македонските учебници и програми и това е неизменно условие."

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Меркел: Трябва ни по-силен ЕС след Брекзит

23.01.2020

514 8
България удържа и през 2019 г. лидерството в ЕС по корупция
Има си хас да ни управляват боклуци

Коментари

Hey Joe

Майкопродавци, сър!

JollyRoger's

Мустафа ханъм пуши в ъгъла и гледа експертно изпълнение на кючек на историко-езикова тематика.

Пфу! (по §39)

Forza NATO

Ще настояваме за приемане на СевернаМакедония и Албания в Европепейския съюз в пакет - каза Захариева. - Разделянето на двете държави би било грешка, която може да доведе и до нестабилност в региона.

 

И що така смята цветоносната?  И точно ние ли трябва да сме настояващите?

Wolf ACE

Абе кво стана? Нали щяхме да им размахваме пръст? Шкембе войвода какви пируети ще прави сега, за да остане загризал кокала?

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Нима някой е очаквал друго?

bay Dragan

Шкембе Войвода щеше да подава оставка при даване съгласие за дата на преговори.

Сторонникът за Западналите Балкани открито заяви , че подписва датата, само ако Макетата и Шиптърите започнат заедно преговорния процес.

Ку-киш!

Кой ли ги бръсни двамцата въпреки дуенето им и фърлянето на къчове.

 

Хумангоид

 

Нещо не схванахме тука в кръжока: "Ще подкрепи", или "Ще подкрепи, ако"?

Не ми пука ни за македонците, ни за измисленото им държавче, ама ако нашите гъзодавци само правят айдушки пози, пък иначе правят да изглежда, че България си изува гащите пред една шепа креслювци - туй не е ли държавен шпионлък на най-високо ниво?

Stern

ОСтавката на Каракачанов се оказва точно толкова виртуална, колкото и релсата на Варели.

Патриоти, сър.

nottheone

думите на таз не са дадени пълно.

иначе трябва да избухнем.

Предводител на ...

Връзката на каракачанина от Стоевци с Македония и Одринско се състои в това, че е равноотдалечен от тях.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

За Карлсон оставката е като за Валерко релсата. За такива като тех трябва да се въведе ново глаголно време - бъдеще неизпълнимо. ...

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Карлсон се води войвода, ама на маса.Проявява се като такъв само срещу тава кебапчета.Срещу родоотстъпниците от санаториума за шизофреници край Вардарот не смее да тръгне.Инструкциите от Мустафата са новият устав на ВМРО.

Meto_ot_Interneto

Пакетът е непълен. Мустафето е пропуснало Босна.?

Hey Joe

Всичко е за продан! 

Шкембе войводата затлъстя от продажбите на български паспорти.

Не бих се учудил ако Мутрьо Пръстовете, Шкембе войводата и недоразумението на Чехльо са взели пари за безусловната подкрепа на северните македонци.

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)