facebook
twitter

Горещи новини

БСП обсъжда днес Визия за Европа и България

447
Илияна Кирилова

БСП ще проведе закрито заседание на Националния си съвет днес. На него ще се обсъди предизборната платформа за евровота на БСП, която лидерът Корнелия Нинова нарече Визия за Европа. Документът трябва да бъде окончателно приет на конгреса на партията на 26 януари.

Визията на БСП за Европа е от седем страници. Той се фокусира върху социалното измерение на ЕС и желанието на социалистите съюзът да е ориентиран към младите хора. За разрешаването на демографските проблеми те предлагат да работи отделен еврокомисар. БСП иска европейските институции да работят така, че националните държави да имат контрол по въпросите за миграционната политика. Социалистите се обявяват против Европа на две скорости и искат още тази година България да бъде напълно интегрирана в Шенген, т.е. да бъде приета не само по въздух и вода, но и по сухопътни граници.

Очаква се ръководството на БСП да предложи и рамка, от която бъдещите евродепутати да не трябва да отстъпват. "Ако сред условията е да не се подкрепя ратификацията на Истанбулската конвенция, то може да се ориентирате кои ще бъдат кандидатите за евродепутати, и кои - не", коментира социалист, цитиран от "Дневник".

Днес Националният съвет на БСП ще обсъди и т.нар. Визия за България, която трябва да стане предизборна платформа на партията за парламентарни и местни избори. В документът са включени и предложения на неправителствени организации и граждани, с които социалистите обсъждаха идеите си близо пет месеца в цялата страна. Акценти в т.нар. Визия за България са обещания за реформа в здравеопазването на база на регионален принцип, прогресивно подоходно облагане и данъчни облекчения за млади семейства, увеличение на старите пенсии и на някои социални плащания, мерки срещу демографската криза, по-голямо държавно участие в икономиката, нормализиране на отношенията с Русия и др.

Ключови думи:

БСП, визия, България, Европа
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутати на БСП пак вземат командировъчни

22.02.2019

1653 23
Когато БСП се прави на ГЕРБ...

22.02.2019

Таня Петкова

2367 16
ГЕРБ и "Атака" искат да орежат парите на отсъстващите депутати

Коментари

Желязко Желев

Смешка за добро утро.Добро утро.Тук е слънчево и мразовито

 

dobadoba

Хех, червените обсъждат 'Визия за Европа'.

Чакайте бе, къде е Москва?

Де Сибир, де...

⚓️

Начело с Корни, къде синът и е в хАмерика.

Защото бил прекалено умен.

И всички в БГ излязоха глупави...

Татчър Сергееви...

Доня Корнелеоне събира тайфата по подлезите..

Гaндaлф

Ужаст. Тея не знаят ли че требе се прави това които кажат "началниците"

Диагностик

За съвет на Доня Корнела и предлагам да прочете тази истинска история:

 

https://www.economy.bg/article/view/34064?fbclid=I...

 

😉

ArcheoBG

Червените се стягат като за последен бой. 

Редовни избори не могат да спечелят и ако искат да упровляват ще е в коалиция с ДПС. От друга страна ако имат по-добър резултат на изборите за европейски парламент от този на ГЕРБ ще започнах да пищят, как това парвителство трябва да си ходи. И ще искат недоразумението Радев да състави едно временно русофилско такова. Това им е начина да се докопат до власт.

Пантелей

"...БСП обсъжда днес Визия за Европа и България..."

Хи... хи... хи...

Що не вземат да си сменят името на "Визаж.BG"* 

* BG ще им трябва, за да не ги бъркат с Евгения Калканджиева 😁

Диагностик

Нали от 10.01. щеше да се появи БСТВ ? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×