facebook
twitter

Горещи новини

Британският парламент отхвърли и Брекзит без сделка

3420
ЕПА/БГНЕС

Британският парламент отхвърли излизането на Великобритания от ЕС без споразумение. Това стана само ден, след като депутатите отхвърлиха споразумението, постигнато от правителството на Тереза Мей с ЕС.

312 депутати подкрепиха предложението да не се стига да напускане на общността без сделка, 308 гласуваха "против". Решението не е задължително за правителството, но със сигурност означава, че утре в Уестминстър ще има и трети вот и той ще е за отлагане на Брекзит, който трябва да се случи на 29 март.

Правителството не Тереза Мей бе внесло предложение да се отхвърли напускане на 29 март без сделка, но депутатите не го подкрепиха и решиха, че при никакви обстоятелства не може да има Брекзит без сделка, предаде Би Би Си.  Отхвърлено бе и предложение напускането на Великобритания да се отложи до 22 май.

Ключови думи:

Брекзит
23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мей обмисля нов пакет от мерки за Брекзит

20.05.2019

26 1
Тереза Мей се готви да направи “смело предложение” за Брекзит

19.05.2019

603 17
Британските депутати пак ще гласуват сделката за Брекзит

16.05.2019

550 1

Коментари

Памфуций
снимка на Памфуций

Най-добре е, струва ми , Британският парламент да почне да гласува за това какво иска, а не просто да отхвърля възможности.

cisco1

А утре ще гласуват брексита да не се отлага...според мен сделка до 2 седмици няма как да стане

JollyRoger's

Ястребовска го усуква, криейки се зад колхоза, ама няма да успее. 

Следва погребение на зомби правитвлството.

Утре ще гласуват и отлагането поне до 30 юни.

Корбин пое инициативата и предложи преговори с всички по нови параметри на споразумението. Ще наложат и законова промяна на срока за напускане. Брасълс няма причина и интерес да не се съгласи.

Търиза е политически труп. Джеза👍

Meto_ot_Interneto

Не трябва да се забравя, че това решение на Камарата на общините още не е закон. Единственият приет  закон е, че ОК напуска ЕС на 29 март - със, или без договор,

Мида

Я да викнат Него да им вкара една дузпа...

PlaNed
снимка на PlaNed

Тези ще бият вече Баце и то в коронната му дисциплина... 🙊

last

 

Като сам се вкараш в подобна ситуация...

SergElias
снимка на SergElias

Е, на футбол  ингилизите си го връщат на дойчовците . Вчера МанС направо погреба Шалке, а днес наш Садьо така  развинтва баварските вурстове, че направо не е истина.

Pretotian

Така е и Тотнъм опука Борусия..

dumdim

тия слушат само себе си, хем им се каза: дава ви се втори шанс, трети няма да има.

генек

С единия крак отвъд, с другия още тук... А по средата виси реалността...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

MOPT

Вече тотално се обърках тия какво точно искат. Уж искат да са вън, ама май искат и да са вътре ... малко на секс мяза, но коя ли ще е булката?!

Миряна Б.

  Как няма сега един 20-годишен Чарлз Дикенс да отразява работата на парламента за вестник"Огледало на парламента"? То какви ли репортери и писатели има... Какво е било отношението на историческия Дикенс към британските премиери нямам представа, но си представям мисис Търиза Мей като ярък смехотворен персонаж в някоя глава на "Записките на клуба Пикуик". Да не говорим за възможна командировка в България, където този колос на литературата и хумора ще се нахвърли щастливо най-напред на Бойко, Цъфтан и Цвета!  О, несбъдваеми блянове.

JollyRoger's

😀👍 Миряна,  към Търиза задължително трябва да бъдат добавени дикенсовият “съвременник“ Jacob Rees-Mog и Аttorney General Geoffrey Cox, чийто гръмовен бас смразява мозъците на редовите торита...😀

Гларyс

Брексичок във финален стадий - да идват санитарите :)

Казуса
снимка на Казуса

Водевил (на френски: vaudeville от val (лат. vallis– долина), и Vire (Вир) – име на град; val de Vire, преминало в vaudeville) в общия смисъл терминът означава лека и кратка комедия с музикален съпровод и пеене в отделните части.

wreckage
снимка на wreckage

Най-добре е, струва ми , Британският парламент да почне да гласува за това какво иска, а не просто да отхвърля възможности.

Тва би било разумно и изглежда, че ЕС е склонен да им предложи ено доста по-дълго од очакването отлагане на чл.50, за да даде възможност на Опщините да постигнат некво мнозинство.

Donald Tusk is to appeal to the EU’s leaders to be open to a long Brexit delay to allow the UK to rethink its goals in the negotiations.

In what appears to be shift in the EU’s red lines, the European council president suggested a lengthy prolongation could be granted simply to give Westminster time to recalibrate.

 

Officials have until now insisted that only the triggering of a general election or second referendum could justify delaying Brexit beyond 29 March by more than a few months.

But in an intervention on Thursday morning, Tusk tweeted: “During my consultations ahead of [the leaders’ summit next week], I will appeal to the EU27 to be open to a long extension if the UK finds it necessary to rethink its Brexit strategy and build consensus around it.”

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/14/d...

 

sneaky_humanoid

Мда...

Лoвkия

сники, не се шматкай из темите, в съседство ти зададох простичък въпрос.

Е, освен ако не искаш напълно да оправдаеш никнейма си...

sneaky_humanoid

Не ме вълнува въпросът ти.

paragraph39

"Ябълката на раздора" е последната, май, КОЛОНИЯ в Европа/английска, при това/- Северна Ирландия!?

Другият проблем е и, че един и същ Народ/ирландците/ живее РАЗДЕЛЕН-  в монархия-Великобритания и в република-Ирландия!

Както, впрочеум, щеше да бъде и с каталунския Народ, ако беше признат и уважен резултата от Референдума в Каталуния/ "ЗА!" Република Каталуния!/!

Ама монарсите по Света НЕ се отказват лесно от техни Поданици/Данъкоплатци за кралската хазна/, които да стана Граждани! ПФУ

wreckage
снимка на wreckage

Пара, не е зле да провериш кви хора живеят ф Сев.Ирландия, ква част од тях са ирландци и кво искат.

Лoвkия

Не ме вълнува въпросът ти.

Не съм и очаквал, хараламбене му е майката, това поредното потвърждение за подходящия некнейм, който си си избрал тоя път...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×