Quantcast
Британците отхвърлят плана на Борис Джонсън за Брекзит без сделка | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Британците отхвърлят плана на Борис Джонсън за Брекзит без сделка

2337
ЕПА/БГНЕС

Британското общество категорично отхвърля плана на министър-председателя Борис Джонсън Обединеното кралство да напусне Европейския съюз без сделка, показват резултати от допитване по поръчка на лондонския в. "Индипендънт", съобщи "Дарик". Резултатите обезсилват неговото твърдение, че разполага с мандат да предприеме такава драматична стъпка.

Едва 34% от анкетираните искат премиерът да осъществи Брекзит без сделка на 31 октомври, ако се налага, докато 49 на сто се обявяват за отлагане на напускането, за пълна отмяна на Брекзит или за произвеждане на втори референдум.

Допитването, извършено от Би Ем Джи рисърч (BMG Research) сред 1515 пълнолетни граждани, показва също, че хората са преобладаващо песимистични към шансовете на Джонсън да договори ново споразумение - едва 19 процента вярват, че той ще успее. Гласоподавателите предпочитат също, в съотношение 49:39 процента, членовете да парламента да имат последната дума за Брекзит, вместо да бъдат изолирани от този процес, както настоява правителството.

Консервативният депутат Гуто Беб заявява пред изданието, като се позовава на резултатите от допитването, че "няма мандат и никога не е имало за Брекзит без сделка".

Междувременно АФП обяви, позовавайки се на френски дипломатически източници, че британският премиер Борис Джонсън може да се срещне за разговори по Брекзит с френския президент Еманюел Макрон преди форума на Г7 следващата седмица. Джонсън вероятно ще пътува до Париж за разговори с Макрон преди срещата на 24-26 август във френския курорт Биариц, посочва източникът, без да посочва конкретна дата.

 

Ключови думи:

Брекзит, Борис Джонсън
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С котка срещу стените помежду ни
Българските кандидати за английски университети са намалели с 10%
139 000 българи кандидатстват за статут във Великобритания

12.02.2020

378 2

Коментари

маркос

 

 

 

               Голямата Британска Цигания .

nottheone

тези трябва да са станали досадни вече и на себе си

Сгугню
снимка на Сгугню

Статията развива интересната теза, че мнението на 742 души (49% от 1515 анкетирани) е по-определящо от това на милиони, които гласуваха на евроизборите преди 2-3 месеца и подкрепиха създадената съвсем наскоро преди това партия Брекзит.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш