Медия без
политическа реклама

Бразилски военен, пътуващ за Г-20, е заловен с 39 кг кокаин в Испания

В британския парламент откриха следи от наркотици

27 Юни 2019
ЕПА/БГНЕС
Бразилският президент Жаир Болсонару (в центъра) пристигна за срещата на Г-20 в японския града Осака.

Испанската полиция арестува военнослужещ, пътуващ с охраната на бразилския президент за срещата на върха на Г-20 в Япония, след като открила 39 кг кокаин в багажа му в Севиля, съобщи в."Гардиън". Говорител на Гражданската гвардия на Испания съобщи, че мъжът е арестуван във вторник след кацане на самолета. "Задържаният е пътувал с военен самолет, който е летял от Бразилия и е кацнал на летището в Севиля на път за Токио", поясни говорителят. 

Съобщава се, че в самолета е имало военна делегация със задача да огранява президента на Бразилия Жаир Болсонару по време на срещата на държавните глави от страните в Г-20 в Осака. Болсонару, който е летял с друг самолет, потвърди новината в съобщение, в което се казва, че е информиран за ареста от военния министър.

"Незабавно наредих на военния министър да сътрудничи на испанските власти за изясняване на фактите и да сътрудничи във всяка фаза от разследването, а също така да започне разследване от страна на военната полиция", обяви президентът на Бразилия.

Следи от кокаин пък бяха открити в зданието на парламента на Обединеното кралство, в това число и там, където са разположени кабинетите на членовете на Камарата на общините, пише таблоидът в. "Сън". По данни на изданието наркотикът е открит в Уестминстърския дворец при провеждането на прост тест (с използването на бледорозови хартиени ленти, които се оцветяват в синьо при наличие на следи от кокаин). Този метод е дал положителен резултат в четири от деветте изследвани места. Най-много кокаин е открит в тоалетната срещу бара, достъп до който имат само законодателите, поканените от тях гости, високопоставените чиновници и акредитираните парламентарни журналисти. Следи от кокаин са открити и в други, ползвани от депутатите тоалетни.

Още по темата