facebook
twitter

Горещи новини

Борисов се надява на китайски туристи

На среща с член на Политбюро на Китайската комунистическа партия, премиерът обясни, че България предлага "изключителни възможности за инвестиции"
1286
Министерски съвет

„България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически ни отношения през настоящата година да постигнем значими резултати в практическото сътрудничество и да издигнем отношенията ни на ново, по-високо ниво“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с г-н Ли Хунджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на Китайската комунистическа партия (ККП), който е с ранг на вицепремиер на Китайската народна република (КНР), съобщиха от правителствената информационна служба.
Хунджон е начело на делегация, която е на посещение у нас. В разговора с българския премиер участие взеха също извънредният и пълномощен посланик на Китай в България Дун Сяодзюн и представители на ръководни органи от китайския град Тиендзин.
Премиерът Борисов приветства доброто сътрудничество между двете страни както на правителствено, така на парламентарно и регионално ниво. Българският министър-председател, Ли Хунджон и представителите на китайския град Тиендзин обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферите от взаимен интерес между наши и китайски градове. 
„Под вашето ръководство България се развива с бързи темпове“, заяви Ли Хунджон, който предаде на министър-председателя Бойко Борисов поздрави от президента на КНР Си Дзинпин и премиера Ли Къцян.
В разговора премиерът Борисов изтъкна, че страната ни подкрепя инициативите „17+1“ и „Един пояс, един път“. „Желаем те да доведат до практически резултати чрез изграждане в България на проекти в енергетиката и инфраструктурата с китайски инвестиции и участие при спазване на принципите и нормите на ЕС, на пазарен принцип, без държавни гаранции“, заяви още министър-председателят. Борисов добави, че подходящите за целта форми са концесиите, публично-частното партньорство, създаването на смесени проектни компании.
По време на срещата българският министър-председател се спря и на резултатите от провелата се през 2018 г. Седма среща на върха „16+1“ в София, която допринесе за обогатяването на връзките между ЕС и Китай. Именно на форума у нас бе взето решението за създаването на Глобален център за партньорство „16+1“, който през април т.г. символично бе открит в Дубровник по време на Осмата среща на върха, но вече наименувана „17+1“, тъй като към формата се присъедини Гърция. М.г. София беше домакин и на Срещата на местните лидери на „16+1“.
„Китайските компании могат да инвестират още в създаване в България на предприятия със съвременни технологии, производство на иновативни продукти, насърчаващи растежа на „зелената“ икономика“, добави пред китайската делегация премиерът Борисов и обобщи, че България предлага изключителни възможности за инвестиции.
„Не на последно място разчитаме на по-нататъшна подкрепа от страна на нашите китайски приятели за увеличаване на пътуванията на китайски туристи в България, както и за засилването на обмена в образованието, културата, науката и контактите между младите хора“, каза още премиерът Борисов.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Помпео: Китай днес е по-голяма заплаха от СССР преди

13.08.2020

2430 61
Помпео агитира Централна Европа срещу китайската 5G мрежа

12.08.2020

1071 13
Нов Закон за киното: повече филми, повече пари и стимули за "Ню Имидж"

10.08.2020

449

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

Какво падение! Бойко угоднически ръкостиска китайски комунист-кръволок! А ръцете на всеки един комунист са опръскани с кръв от милионите им  жерви! Ръката на палача държи ръката на жертвата. Същата ръка, която е ровила в корема на Бойковия дядо за да извади червата му, да ги превърне в пожарникарски маркучи, на които ще виснат хиляди достойни николапетковисти!  Такова падение няма описано дори в древногръцките трагедии!

Шумахер
снимка на Шумахер

?

Wolf ACE

??, както винаги ми оправяте деня!

тютюн

По лицето на китаеца личи, че знае с кого си има работа.

И кво сега, бокаса ше ни утвърждава като секс-дестинация?

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Само китайци ни липсваха. Сигурно ще спасяват туристическия сезон.?
Тринити

„Под вашето ръководство България се развива с бързи темпове“, заяви Ли Хунджон

Глаголът "заяви" в случая е неправилно употребен.Много по-достоверна и правилна би била употребата на:

"се пошегува"

"си направи майтап"

"взе домакина си за мезе"

"избъзика се"

"подигравателно каза"

Шумахер
снимка на Шумахер

?

YMCA

Няма по-лош турист от китайския!! Пикаят и серат навсякъде, ходят на групи и не консумират нищо извън пакета. Като че ли за мутроморието са подходящи. После ще търсим английските тийнейджъри. За да има китайски туристи у нас са абсолютно задължителни няколко неща: хотели, собственост на китайци, ол инклузив, тур агенции, китайска собственост, гидове китайци и разбира се китайска авиокомпания с директен полет до БГ   

Звън®
снимка на Звън®

 Пикаят и серат навсякъде, ходят на групи и не консумират нищо извън пакета.

Правдиво наблюдение! Освен това, китайците се ориентират зле и често се губят. Обикновено това става преди да си платят сметката в хотела. Миналата година трима китайци от провинция Гуанджоу бяха изчезнали от Слънчев бряг. Дължали са към 3 хил долара.  По следите им е бил изпратен издирвателен спецотряд, който ги е открил чак в Панама. 

Хумангоид

А само преди десет дни Гербаши посъветва евродепутатите, обърнали гръб в залата, "като не им харесва да ходят депутати в Китай (... или в Индия, или в СССР)". Дали е обяснил на китаеца, че не е рекъл това?

Сократ-май

България е готова да я включи [информацията] в своята онлайн платформа и да стане достояние на стотици милиони китайски туристи, но ние, разбира се, трябва да сме много по-активни.

Румен Радев

Sapienti_sat

Надяваме се по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически ни отношения през настоящата година...

Ама това, преди Борисов, брои ли се?

Тодор1

Надей се к... на пияна жена...

Празни дрънканици.

Звън добре го е наредил ...

Индженеро

Борисов се надява на китайски туристи

Надай се  к..е, на пиени жени.

First Strike

Щот владеят кунг-фу и обичат да бъдат ритани. Баце със сигурност е гледал филмите за манастира "Шаолин".?

amigov
снимка на amigov
Погледът на Бащицата ви издава високо ниво на стрес . Като антилопа гну , която е забелязала на хоризонта леопард...
Диагностик

Радев повика китайците и ето те допълзяха. Сега  се оказва,  че се е пошегувал. 

First Strike

Къде видя допълзели китайци? Къде видя Радев да се шегува? Какво употребяваш?

Диагностик

А очиларката от снимката? Тук във форума 80% са против идването на китайски туристи. 

По-добре е руснаците да дойдат...

Invisible

   Не се радвайте нито на китайски туристи, нито на китайски инвеститори.

SINDBAD

а За Китай трябва да се знае, че с пълна сила важи правилото: „Не слушай китайските политици какво говорят, а какво не казват” (това е мисъл на Конфуций още от V век пр. Хр.) и какво значи държава в центъра на света

 

така че пак двойка за титана на западните покрайнини!!

Звън®
снимка на Звън®

Не сте съвсем справедлив! Преди да се инкарнира в "титан на Западните покрайнини" и да обсеби трона под името Тиквоний I Хипертоник,  Борисов е имал водещ офицер.  В онези години воденият се именувал Буда, а водещият - майор Конфуций от 6-ти отдел. От конфуцианския си период Буда има две татуировки на задника си. На лявата му буза пише "Блажен е този, който нищо не знае, той не рискува да остане неразбран". А на дясната курсивно е изписано "Няма значение дали котката е черна или бяла. Важното е тя да има партиен билет!".

 

Han

Боже, докъде стигна западния свят - да чака инвестиции и туристи от комунистически Китай...

???

SINDBAD

Звън, благодаря Ви за уточнението, задните потайности на Химператора си остават за мене Табула раза, щото Будисткият му период е записан на санскрит, а аз засега карам на потъунхуа /шанхайско наречие/.

 

При всички случаи е удоволствие да Ви чете човек.

 сърдечно ксие -ксие

Johnny2965

Сериозно погледнато, просенето на инвестиции не изхлежда достойно занимание.

Премиер, който не съзнава ролята на вътрешните инвестиции и не умее да насочи в градивна посока енергията на гражданите в родината си, не го цитирайте.

Влез или се регистрирай за да коментираш