Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов поздрави Джонсън за избирането му

23 Юли 2019Обновена

Премиерът Бойко Борисов поздрави Борис Джонсън по повод избирането му на поста министър-председател на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от правителствената пресслужба.

„България високо цени диалога и сътрудничеството с Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, като стратегически партньор и съюзник в двустранен и в международен план“, отбелязва в поздравлението си до Борис Джонсън българският министър-председател. Премиерът Борисов изтъква, че отношенията между България и Обединеното кралство имат вековни традиции и тази година отбелязваме 140-годишен юбилей от тяхното установяване.

„Уверен съм, че независимо от предизвикателствата, ще съхраним и развиваме успешното сътрудничество в  интерес на нашите народи и като принос за по-сигурна и просперираща Европа“, отбелязва още министър-председателят Бойко Борисов в поздравлението си до Борис Джонсън.

По-рано днес Джонсън бе избран за лидер на торите от членовете на Консервативната партия. Това означава, че ще поеме и функциите на премиер на Великобритания на мястото на Тереза Мей. Кандидатурата му получи подкрепата на над 92 000 от общо 159 000 гласували членове на партията, съперникът му Джеръми Хънт бе подкрепен от 46 656 партийни членове.

Още по темата