facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: "Апартаментгейт" ни разби, видях краха в очите

Той коментира паниката в Сливен, партията на Слави Трифонов, Цветанов, БСП, Манолова, избора на Гешев, барбекюто на Пламен Георгиев, въоръжаването на Турция с руско оръжие
11646
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"В евроизборите видях краха в очите на хората. "Апартаментгейт" ни разби, тежко репутационно ни удари. То не бяха асансьори, къщи за гости ... Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие". Това обяви в интервю за сутрешния блок на Би Ти Ви Бойко Борисов.

В същото време той обяви, че за местните избори не се месел никъде, включително и в София, където оставил столичния кмет Йорданка Фандъкова да си прави сама екипа, листите. "Аз не се меся в изборите в този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори", обяви премиерът и лидер на ГЕРБ.

На въпрос на чия сметка ще е евентуална загуба на изборите в София - на него, на ГЕРБ или на Фандъкова, Борисов обяви: "На софиянци". Според него Фандъкова е направила много, има опит, а срещу нея били хора без опит.

По отношение на борбата за кметското място в София, Борисов заяви, че „битка няма“, тъй като основният конкурент на Йорданка Фандъкова – Мая Манолова няма група за общински съветници.

За паниката в Сливен и Карнобат

"Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава. Така беше Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките, африканската чума. Ако си направите сметка колко пъти думата африканска чума с картинки на умрели прасета е публикувана в наши медии в сравнение с медии в страни, където също има - сигурно е стотици хиляди пъти" . Така Борисов коментира паниката в Сливен и Карнобат, където родители изведоха децата си от училищата от страх да не бъдат взети от социалните служби и обяви, че това няма как да е истина.

"Ако е вярно, какво държавата ще ги прави тези деца? Как ще влезеш при нормално семейство да му вземеш детето? За кое да ги успокоя? Няма такава стратегия...Да, ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, ако е захвърлено навън без грижа, мръсно, гладно и стои  - тогава се взимат деца. Но то и сега го има в закона", допълни той.

Борисов каза още, че вчера се е разпоредил и на ДАНС, и на МВР да разследват случаите. "И ще ги хванат някакви "пастори" партийни, които лъжат хората. Но аз се обръщам към тези родители, че това е безумно, че може да се случи. Да си отиват децата на училище, да учат", призова премиерът.

За партията на Слави Трифонов

"То може да има и "Няма такова предаване". Всеки може да си кръсти партията както иска. Да, няма такава държава, в която всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията. Години наред да седиш и да си говориш от твое име. Има ли друг да му е позволена тази безплатна реклама на партията му години наред ? И накрая излизаш и казваш "Няма такава държава". Това беше коментарът на Борисов за новоучредената партия на Слави Трифонов. 

На въпрос какво мисли за името на партията той каза: "Човешката глупост е безкрайна".  Веднага след това той започна да хвали Слави Трифонов. "Той е умен човек, много умен. И вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен, както и моят". 

Той на няколко пъти пожела успех на Трифонов и не отговори на въпрос дали след време би се коалирал с него. Накрая обяви, че най-накрая нещата били честни.

За Пламен Георгиев

От думите на Борисов стана ясно, че чрез външния министър Екатерина Захариева е предупредил Пламен Георгиев, че ако не си оттегли жалбата от съда за терасата и не събори барбекюто, ще го отзове и той няма да отиде консул във Валенсия. "Казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не си събори терасата, ще го отзова. Много работа е свършил, много врагове си е създал, но не мога да търпя да ми задават още този въпрос. Да си бута терасата и да работим пак !", обяви Борисов.

Иначе премиерът смята, че Георгиев бил подготвен, че английският му бил много добър, а за испанския щял да помоли Стоичков да го изпита.  "Беше на среща при мен, мисля, че английският език му е перфектен. Аз не знам испански, за да мога да кажа дали му е добър. Ще помоля моя добър приятел Христо Стоичков да го препита", обяви в прав текст премиерът.

Според Борисов във всички държави се правело така и такива хора като Георгиев се държали още известно време на държавни работи. Премиерът обяви, че няма как да го остави на улицата, още повече, че срещу него имало заплахи, затова имал и охрана.

За Цветан Цветанов

"След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори глупости, които не му правят чест. Дано новият му проект е успешен като на Слави Трифонов. Но не очаквах Цветанов толкова бързо да излезе и да говори срещу партията и колегите си. Аз не го гледах, защото не гледам телевизии, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена". Така Борисов коментира своята доскорошна дясна ръка в ГЕРБ. Най-проблемно било изявлението на Цветанов, че ГЕРБ и ДПС работят заедно в смесените райони. Да говори такива неща, ако в момента има битка за изборите, тя не е в София, а в смесените райони - между ГЕРБ и ДПС, подчерта премиерът. Той пожела успех на новия проект на Цветанов, както е пожелал и на Трифонов, но посъветва доскорошния си заместник да не му дава оценки. 

За Северна Македония, въоръжаването на Турция с руско оръжие и международното положение

Борисов обяви, че за България е много по-добре съседът й в лицето на Северна Македония да е в ЕС и НАТО. Ще я спрем ли като говорим толкова много, тази тема я изговорих много пъти, двете комисии да тръгнат от изворите и да работят, смята той.

Веднага след това мина на международното положение и обяви, че нашият район в момента е най-сложен в света. Той проследил посещението на американския държавен секретар Майк Помпео в Гърция и можел да чете между редовете. Виждал и как Турция се снабдявала с руско оръжие, за да не я хващат натовските системи. 

За Иван Гешев и главния прокурор

Бойко Борисов не посмя да похвали кой знае колко кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Каза единствено, че работел с него по една тема като зам.главен прокурор и това било контрабандата. Иначе той каза и: "Колко убийства изкараха", вероятно имайки предвид, че са разкрили някакви сложни убийства.

Затова пък много похвали настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, защото "той има много успешен мандат". На въпрос как ще коментира репликата на бившия софийски градски прокурор Николай Кокинов към него при среща в Банкя "Ти си го избра" отпреди 7 години за Цацаров, Борисов отговори, че тогава кандидатът на ГЕРБ бил Бойко Найденов. Искахме повече Бойко Найденов, Цацаров го знаех като съдия, като добър съдия, като най-добрия съдия в Пловдив, рече Борисов.

"За да е обективен изборът, направихме промени в закона, съдийската гилдия да си избира ръководството и прокурорската гилдия да си избира ръководството, за да няма пряко вмешателство на политически партии в този избор", обясни премиерът. „Когато БСП управляваше преди години, двамата съветници на президента Георги Първанов, единият стана главен прокурор, другият стана шеф на Върховния касационен съд“, каза той и добави:. „Представете си, че ние като правителство бяхме изпратили партиен кандидат да се конкурира с него. Например Емил Радев като наш евродепутат, кандидат за главен прокурор, и вие ме питате сега вашият ли главен прокурор искате да стане главен прокурор, ако стане“. 

 Според него трябвало политиците да оставят прокурорите да си изберат ръководството. "Ако се остави прокуратурата да бъде превръщана в арбитраж, защото сега политиците какво правим, всеки тича и хвърля по един сигнал в прокуратурата и почва да вика сезирана е прокуратурата, чакаме да реши, всички партии това правят. Чакаме тя да ни е арбитър, хубаво де, ама, когато арбитърът стане толкова важен, че да може и да решава мачове. ...Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат, когото си преценят“, твърди Борисов.  
 

За БСП, кукувиците и Мая Манолова

Борисов смята, че БСП сега били като кукувицата, която снася по някое яйце и после застава отстрани. И ако някъде от яйцето се излюпи нещо, казва, че е кукувицата, ако ли не - се дистанцира. Не ми е ясно защо не поемат отговорност, защо си нямат свой кандидат в София, да си загубят достойно, да си стиснат ръцете. Очевидно има предвид подкрепата на БСП за Мая Манолова.

Борисов коментира и самата Манолова, която стояла повече в неговия кабинет, отколкото в своя на омбудсман. Той обаче и от нея се засегнал, защото разправяла, че била мачкана. Според него тя ще загуби изборите, ще подвие опашка, пак ще иде при него и ще се направи, че сякаш нищо не е било.

 

За медицинските сестри

Борисов така и не отговори конкретно защо не се увеличават заплатите на медицинските сестри. Затова пък си беше подготвил листчета с данни. "За здравеопазване са дадени 2 634 367 лв., когато започнахме да управляваме през 2009 г., през 2019 г. вече са 5,2 млрд. на година. Продължаваме с начина, по който нито един от протестиращите или от съсловните организации, които идват при мен, не казват за здравеопазването отделяте малко пари. Никога не съм подвеждал медицинските сестри, че ще им увелича заплатите, с огромно уважение се отнасям към лекарите и медицинските сестри“, обяви Борисов.

Той обясни, че в бюджета за следващата година са предвидени с над 300 млн. лв. повече. „Медицинските сестри в едни болници получават много добри заплати, върху тази основна заплата. Аз онзи ден събрах и Здравната каса, и Министерство на здравеопазването по този въпрос“, каза още министър-председателят. По думите му пари има за прослужено време, за трудов стаж и за извънреден труд. „Задавам въпроса защо толкова много години не са направени заплатите така, както искаме, защо за толкова много години няколко пъти фалираха държавата ?! И сега, когато всички увеличения на доходи и на заплати са нагоре, точно тогава всички искат да протестират, защото виждат, че ние събираме парите. Работим по-добре и имаме парите“, посочи още Борисов. Той коментира, че през април тази година са отпуснати 50 млн. лв. за по-високи цени на клиничните пътеки пред НЗОК. „Здравната каса е независима организация, защо всяка година ние доплащаме на Здравната каса. Ако има по-добър модел, да го използват, аз не знам някъде да са стигнали тавана на заплатите. За да не задълбаваме в темата за здравеопазване, аз следя рамката. Като приоритет ние винаги отпускаме повече пари за този сектор, това е безспорен факт. Как се разпределят вътре в сектора, не само Министерството, не само касата, но и главните лекари също трябва да си направят своето вътрешно преразпределение“, допълни премиерът. „Достатъчно пари, два пъти повече пари са се отпуснати за здравеопазване. Колко болници трябваше първо да се ремонтират, помните ли какви бяха линейките и какви са сега, помните ли какви беше апаратурата, допотопна беше в болниците и сега няма болница без най-съвременна апаратура ?! Огромни неща сме свършили, за да бъдат удовлетворени, така както полицаите, така както военните, така както в много други сектори“, добави още Борисов. „200 млн. лв. ще бъдат преразпределени, че да получават повече заплати. Не може да отиват Х милиона в една болница, докторът да получава 36 000 или 50 000 лв. заплата, медицинската сестра да получава 1 000 ! Трябва Министерство на здравеопазването така да направи лимитирането, че Х% да отидат за медицински работници. Разбира се, че поемам ангажимент. Кога не съм поемал и кога не съм си ги изпълнявал?! С 86 млн. лв. с различни инструменти са дадени в здравеопазването и това ми е докладвано на мен, това обяснява и министърът на здравеопазването“, посочи още Бойко Борисов.

Ключови думи:

Бойко Борисов
52

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов обвини ЕС в лицемерие за Зелената сделка

28.01.2020

МИЛА КИСЬОВА

2951 22
Борисов: На никого няма да национализираме фирмата

23.01.2020

Обновена

3766 19
Иванка Тръмп става шеф на Хъбчето

21.01.2020

Г-н БАЛЕВ

4767 12

Коментари

Страници

Адмирал Валсакор
снимка на Адмирал Валсакор

да бе разбил всички са запазили награбеното просто сега е лъснала безмерната алчност и наглост --не са се отчитали на баша...

Леля_Стойка_III

Така мило ми стана, топло на душата ? Особено обяснението за Пацо Терасо, че Стоичков ще го изпита, да ти такова дипломацията ...

JollyRoger's

Както се очакваше, след детския поет-царедворец и Светиня Му се включи с мощни тъпни в кючека 7/8-ми... Спеч! ???

Той в избори не се бил месил...?

Цецоу кога ще го изключи като прост член на ГРОБ? Или Мустафа ханъм Го страхува?

Каналът Го засмуква все по-яко!

Друм, бе! ???

Wolf ACE

Напротив, каза, че преди се бил месил, ма сега - тц!

Тоя посредствен и умствено сакат индивид ли го водят „демиург”, бе?!

Затова ни се смеят чужденците, като разберат,че тоя, по телевизора, не бил разсилен, а премиер /истински случай/...

Хулиган

Бутнитерасата и станиконсул!

Безценно!

С услужливи водещи - толкоз.

Останалото, когато дойдат онези с тоягите...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/naglets...

Miranda
снимка на Miranda

Бат Бойко тази сутрин по БТВ, ама така приличаше на Кръстникът на Марлон Брандо !

Наистина, невероятна прилика ! Камерата ли го хващаше така, не знам, но беше наистина като на филм.

Иначе - най-прав беше за партията на Слави Трифонов !

Всяка вечер, от екрана на телевизорите безплатна реклама, макар и проекта по-късно да се осъществи, ама идеята не е отсега.

Достатъчно политика имаше в предаването му.

 

 

JollyRoger's

АхЪ! Направо му е одрал кожата на Марлон Брандо! ?

Сигурно си Го представяш с Бойко Джуниър в лехите с домати в БанкИ... ?

 

Hey Joe

Илюстрация на главанаци на рояци:

Хекимян: Имаше едни записи…
Борисов: Не… Не…
Хекимян: Вие избрахте ли господин Сотиров?
Борисов: Не.

Ами не го е избрал господин Сотиров, Хекимяне, защото е избрал господин Цацаров.

майор

Мирандиня, прибери си езика.

Срамота е ?

Rattrack

Да, и английски говори точно толкова, колкото Марлон Брандо  български

JollyRoger's

Той веке в нищо не се меси! Бантустанът кара на самотек и доизживяване. Но е ларж и ще остави вардарци да ни правят на маймуни, докато "чете между редовете" международното положение... В ОАЕ корана ли са чели с ВлаТко?

 

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Нищо изненадващо. Високомерно, цинично поведение на мутра. Защото силата е в ръцете му. Но незнам защо имах чувството че изпитва някакъв страх- от кого незнам, но така изглеждаше . Вероятно предчувства края,,.....
Mickele

Втората половина на третия мандат на Б.Борисов ще бъде пагубен за него, ако драстично не промени  политиките си или не се оттегли от властта.

http://biacg.com/index.php/2017-05-23-12-22-51/ite...

 

 

premier

Борисов лъже. И пак лъже. И пак... 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Такава е природата му. Има такива хора. Рядко. Патологични лъжци.

Hey Joe

Бойко Борисов:

“За твое добро те лъжа бе, мат’рял!”

Диагностик

Тук публикацията е с по-малко съкращения:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7696099

Hey Joe

"В евроизборите видях краха в очите на хората. "Апартаментгейт" ни разби, тежко репутационно ни удари. То не бяха асансьори, къщи за гости ... "

 

Апартаменгейт в една снимка:

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/04/%D...

JollyRoger's

Ама как ги фърга милЬоните, а! Ларж, бе! Ашколсун! Направо бие медиците с пачки и те от уплах бягат в чужбина! Черни неблагодарници! 

Сгугню
снимка на Сгугню

Борисов винаги е демонстрирал много добър усет за вътрешнополитическата обстановка.

Той е съвсем наясно колко много не го харесват хората и е също така наясно обаче, че го избират поради това, че още по-малко харесват единствената алтернатива - БСП.

Поради това забелязвам, че прави-струва да обезличи всяка друга възможна алтернатива, която се появи.

Ето и сега, хвали Слави, и веднага някои гласовити другари, вкл. и тук, ще ревнат - а, ето, Слави ще е поредната патерица на Бойко. И така всъщност му вреди на Трифонов, подрива му доверието, което би могъл да получи, като внушава подозрения, че е негов човек.

Звън®
снимка на Звън®

За Пламен Георгиев

 

Казах му, че ако иска да е консул във Валнесия да си събори барбекюто. Ако има по-големи амбиции и му се ще да е посланик, да бута още сауната, лятната кухня, къпалнята и половин декар лозе от покрива. И крушите от там да си обира - инак край на дипломацията.

 

Премиерът обяви, че Георгиев бил подготвен, че английският му бил много добър.

 - Лично го изпитах - каза Борисов. - Английският му е перфектен. 

Накаря му викам:

- Пламенчо,ти си цар на английския език!
А той ми отговаря на суахили:
- Bwana, niruhusu kumnyonya jogoo wako!
И веднага превключи на корейски:
- 선생님, 나는 당신의 달콤한 음경을 빨고 싶습니다!


Играе си с езиците Пламенчо, същински вицекрал!

Амира

?? 브라보!

Звън® ??

fractal

Няма ли прес център и държавна телевизия които да са официозни за даване на интервюта от власт имащите

Джиджи

Немах нерви да го гледам по телевизора, ама сега съжалявам. ☺️

 

Най-вече за туй, дето е рекъл за Пламен Георгиев, с което изтреби сичката риба в Черно море, дето сега почна да излиза:

 

"Беше на среща при мен, мисля, че английският език му е перфектен."

?????????

fractal

Сигурно има частен парламент и по частните телевизии му правят частен парламентарен контрол

маняна
снимка на маняна

С тоз надупчен ореол е като гевгир - и $лави нема да може да му го залЕпи.

фсссссссссс?

Предводител на ...

Мас капе от кошуткините очи ...

nottheone

адютантчето е пъзливо - няма да отвърне ?

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Някога, преди да дойде на власт, много хора Му вярваха.На последните избори (евроизборите) Партията Му има 9 (девет!) процента от всички имащи право на глас.Дори при тоталното срастване на Партията Му с държавата(доколкото изобщо все още има такава) това е нищожен, даже жалък процент.Ако не бяхме в ЕС, досега отдавна да сме задминали тодорживковия тоталитаризъм и да се конкурираме с другаря Ким.Лошото е, че на еврозелките взе да им писва от нас и са ни оставили вече на самотек.Дават ни някакви трохи(за тях), а пък какво става вътре в България–много важно!Ама някакви борисовчета крадяли там–голяма работа!Ама огромна част от народа(поне 2 милиона) тъне в мизерия–да се оправят!

По време на интервюто Камиларя 9–ти дан изрече толкова лъжи, че носът му видимо порасна с още няколко сантиметра.Артистичният Му талант дълго време Му помагаше, ама вече колкото и да се прави на умряла лисица, декиш не хваща.Всички номера, и на най–големите факири, са до време.

graoveca

Властта изхабява... с това никой нищо не може да направи. Всяка политическа сила, и всеки политически лидер рано или късно му се стоварват проблемите на естественото развитие , налични във всяка държава... Затова никога не бих се занимавал с политика...ако не осребряваш (противозаконно и аморално) това си занимание, значи си или глупак или мазохист, а най-вероятно и двете ... накрая всички те наплюват и обясняват как си им виновен за всичко ... Народ склонен към далавера, винаги иска всичко да е честно...когато не е той в далаверата ...

Иначе, както винаги враговете на ББ го подценяват, и това досега им струваше 10 години власт ... 

JollyRoger's

Тцъ. Струва 2 милиона българи в чужбина и пълно разковаване на кочината. "Изхабяването" Му излезе златно. Дори Цецоу го усети в асансьора, а мама Цецка - у дупката. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш