Медия без
политическа реклама

Битката за София ще е ключова, смята Андрей Райчев

Социологът очаква след местните избори всички партии да променят поведението си

20 Авг. 2019
Илияна Кирилова

 

Всяка предизборна кампания пречи на управлението, коментира социологът Андрей Райчев пред bTV по повод на трусовете в управляващата коалиция. Преди дни Валери Симеонов обяви от името на "Обединени патриоти",  че вероятно ще участват отделно от ГЕРБ на местните избори.

"Изказванията на Валери Симеонов са подготовка за октомври. Всички чакат местния вот и края на прокурорската кампания, защото след това ситуацията ще бъде нова и ще има ново поведение на всички партии", прогнозира Райчев. Според него главната битка по време на изборите ще е за София, като в Пловдив също ще има ключов момент за ВМРО.

Въпреки че все още нямат обявени кандидатури, експертът смята, че действията и поведението на настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, ще са важни за кампанията.

Социологът смята, че ВМРО е постигнало голяма победа на европейските избори през май, тъй като е успяло да вкара самостоятелно свои депутати в Европарламента. Райчев изтъкна, че именно този успех е разместил пластовете в отношенията на ВМРО с Обединени Патриоти. Той посочи още, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров от няколко месеца има отделни отношения с Борисов, различни от тези с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата