Медия без
политическа реклама

АПИ се сети да прави тестове на системата за електронни винетки

26 Март 2019
Илияна Кирилова

Три месеца след пускането на системата за продажба на електронни винетки Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се сети да прави тестове. Те ще се провеждат на 26, 27 и 28 март в от 22:00 часа до 04:00 часа. Това съобщиха от Националното тол звено (НТУ). 

Заради провеждането на тестовете е възможно потребителите да имат затруднения при покупката на е-винетка, гласи още съобщението. От НТУ предупреждават шофьорите при неуспешен опит за покупка на винетка, да опитат отново.

Още при дебюта си системата за електронно таксуване затъна в хаос. На втория ден след въвеждането на електронната винетка,  граждани се оплакаха, че им се налага да плащат по два пъти. Проблемът се задълбочи и няколко дни след старта на системата АПИ призна пълния й провал, като въведе гратисен период за шофьорите, за срок от две седмици, без да глобява нередовните пътници.

Заради хаоса при въвеждането на системата, с постовете си се разделиха вече бившият шеф на АПИ Светослав Глосов, директорът на НТУ Антон Антонов, Веселин Давидов, който отговаряше за електронната система за събиране на такси в АПИ, и Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие.

Електронни винетки могат да се купят от сайта на тол звеното -bgtoll.bg, мобилното приложение, "Български пощи", повечето бензиностанции, терминалите за електронно таксуване и др.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?