Медия без
политическа реклама

Адвокатът на Тръмп се оказа в Украйна

05 Дек. 2019
ЕПА/БГНЕС

Рудолф Джулиани, адвокатът на американския президент Доналд Тръмп, е в Киев, съобщи във "Фейсбук" украинският депутат Андрей Деркач, цитиран от информационните агенции. Той качи и снимка от срещата си с Джулиани, който бил в страната по повод програма, свързана с борбата с корупцията. "Срещнахме се с Руди Джулиани заради създаването на парламентарната група "Приятели на Украйна СТОП на корупцията", написа Деркач, който в момента е независим депутат, но е преминал през различни партии. 

Адвокатът на Тръмп пък обясни пред в. "Ню Йорк таймс", че "като всеки добър адвокат, събирам доказателства, за да защитя клиента си от неверни обвинения". Процедура за импийчмънт се води срещу президента на САЩ заради съмнения, че се опитвал да влияе върху властта в Киев, за да започне разследване срещу демократа Джо Байдън, който е негов основен опонент за Белия дом на изборите догодина. 

Междувременно американският Конгрес задейства процедурата за отстраняване от длъжност на Тръмп, който отрича да е направил нещо нередно. Камарата на представителите ще предяви обвинения на президент, обяви председателят й Нанси Пелоси.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата