facebook
twitter

Видео

НА ЖИВО 152-ма чуждестранни туристи има в трите зимни курорта

308

Брифинг на министър Ангелкова

Posted by Boyko Borissov on Thursday, March 19, 2020

Малко над 150 чуждестранни туристи се намират в трите зимни курорта у нас, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерски съвет. 

25 чужденци са в Боровец, от тях 21 са от Великобритания и до утре ще напуснат страната.

В Пампорово има 16 граждани от Румъния, Турция, Русия и Хърватска и тяхното заминаване е организирано за петък и събота.

В затворения курорт Банско броят на чуждестранните туристи е най-голям - 111 души. Днес рано сутринта 46 от тях вече са отпътували за Великобритания, а утре предстои още 29 британци да напуснат страната. 

Русия е организирала чартърен полет за 66 руски граждани, които също се намират в Банско и в най-близко време този полет ще се осъществи. До тогава всички чуждестранни туристи в курорта ще са настанени в едни хотел, съобщи министър Ангелкова.

Колко българи са в чужбина като туристи е трудно да се каже, тъй като голяма част пътуват самостоятелно чрез онлай платформи. Тези индивидуални туристи трябва да се обадят в МВнР или посолствата по места, заяви министърът на туризма.

Организирано от туроператори в чужбина има 47 българи. Те се намират в Куба, Мексико, Буенос Айрес, Занзибар, Великденските острови. Най-проблемната от тези дестинации е Беунос Айрес, където също са наложени ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. За тях се урежда извозване с Турските авиолинии, каза Ангелкова.

 

 

Ключови думи:

туризъм, коронавирус
Все още няма коментари

Още

Марияна Николова призова от Мусала българите на разходки в планините

22.09.2020

Обновена

2730 20
Държавната помощ от €35 за седалка в чартър се оказа провал

19.09.2020

РЕБЕКА БОРИСОВА

3077 4
Кабинетът увещава банките да развържат кесиите за туризма

15.09.2020

953 10

Влез или се регистрирай за да коментираш