Медия без
политическа реклама

Грешката на Борисов, която Радев повтори

28 Ноем. 2021

Румен Радев направи голям гаф не на дебатите с Анастас Герджиков. Гафът му не е свързан с геополитическата ориентация на България.

Борецът срещу мутрите загуби смелостта си в битката с ковид вълната. Радев и служебният кабинет повториха грешката на Бойко Борисов - да правят предизборна пропаганда по време на ковид. Президентът и назначените от него министри заприличаха на бившия премиер и на подчинените му с тупането по гърдите, че най-добре управляват кризата. Вече половин година президентът и служебният кабинет, точно както предшествениците им, с половин уста подкрепят ваксинацията на принципа „всеки сам си преценя“.

Пропуснаха да направят широка кампания през лятото, за да не отблъснат антиваксърските гласове и лидери на подкрепящи ги партии. Не подготвиха навреме въвеждането на зелените сертификати и създадоха напрежение. За министър на здравеопазването и в двата служебни кабинета беше назначен последователен противник на зеления европейски паспорт. 

Служебният премиер се гордее, че е изпълнил обещанието си - да не налага локдаун, независимо от цената. Здравният министър раздава златни медали на изпроводяк за успешно справяне с кризата.

Без истински контрол на мерките България продължи да копае дъното в класациите по смъртност. Тази вина се носи от политиците, които заиграха с човешкия живот в името на изборния резултат.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата