Quantcast
Брад Пит като доктор разгроми Тръмп | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Брад Пит като доктор разгроми Тръмп

Актьорът се опита да предупреди сънародниците си да не пият белина, но напразно
3 745

Публиката в САЩ и по цял свят дружно се зарадва на Брад Пит, който се превъплъти в доктор за участието си в "Saturday Night Live" и буквално разби президента Тръмп в своя политически скеч. Това бе второто онлайн издание "У дома" на знаковото комедийно шоу по Ен Би Си.

Дегизиран като д-р Антъни Фаучи, звездата от "Имало едно време... в Холивуд" бе подготвил обръщение относно COVID-19, признавайки, че "има много дезинформация за вируса" и реши да изясни "какво се опитва да каже президентът". Истинският Фаучи е водещ експерт по инфекциозни заболявания и имунология, част от екипа на президента Тръмп за борба с коронавируса. Самият той коментира в интервю пред Си Ен Ен, че предпочита да бъде изигран от Пит, а не, да речем, от Бен Стилър.

Шоуто започна с кадри, показващи Доналд Тръмп и твърдението му, че е провел забележителни срещи и "относително скоро" ще има ваксина. Фаучи обаче безмилостно поясни: "Относително скоро" е интересна фраза. Относително спрямо цялата история на Земята? Сигурно ваксината ще стане реалност много бързо. Но ако кажете на приятел: "Ще свърша относително скоро" и след това се появите година и половина по-късно, добре, но вашият приятел може да бъде относително разгневен".

Обръщайки внимание на изказването на Тръмп, че вирусът ще изчезне "като по чудо", Пит като Фаучи призна, че "чудото би било велико", но отбеляза, че "чудесата не трябва да бъдат план А. Дори Съли (пилотът-герой, приземил самолет в река Хъдсън и възпят в едноименния филм с Том Ханкс - б.р.) се опита да кацне първо на летището".

Телевизионният Фаучи сподели и туй-онуй за тестовете, адресирайки реални проблеми като недостъпността им - "почти никой не може да получи тест". Той добави и че не би описал теста като "красив - освен ако представа ви за "красиво" не е памучен тампон, който гъделичка мозъка ви." 

Пит остана безмълвен пред размишленията на Тръмп за инжектиране на дезинфектант, който да "избие" вируса. "Знам, че не трябва да пипам лицето си, но ...", добави той и го покри с двете си ръце, след като чу идеята на президента за ултравиолетовата светлина в тялото, която можела да лекува от коронавирус.

"Да, уволняват ме", каза той. "Но дотогава ще бъда там и ще изложа фактите за тези, които чуват. И когато чуя неща от рода на: "Вирусът може да се излекува, ако всеки предприеме предизвикателство за дезинфекция с "Тайд", ще бъда там, за да кажа: "Моля ви, недейте!"

Явно призивът му не е бил чут ясно, защото стотици американци вече пострадаха при опит да пият или инжектират дезинфектанти.. Само в щата Ню Йорк през уикенда са потърсили помощ 30 души, 10 от които са погълнали белина, 9 - дезинфектант, а останалите 11 - други домакински препарати. Ведага след необмисленото изказване на Тръмп в петък, предупреждения отправиха и лекарите и производителите на препарати в САЩ. 

В края на скеча Пит свали перуката си като Фаучи, за да благодари на своя герой; но и и на медицинските работници на първа линия и техните семейства. 

Още

Тръмп: Демократите ще унищожат САЩ напълно след три години

17.09.2021

1422
Тръмп: Нямам избор и ще участвам в президентските избори

13.09.2021

4010
Тръмп за Афганистан: Преживяхме огромен, огромен срам

12.09.2021

2180