facebook
twitter

После

Шпиценкандидатът

Защо се дърпате от Гешев?

1 388
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Те не оттеглят подкрепата си!

Преди да мине процедурата за избор на Главен прокурор с историческото гласуване във ВСС "под строй и блокада", както писа вестник СЕГА - нито един официален човек не възрази срещу агресивната кампания и очевидно силовото налагане на един-единствен кандидат, колкото амбициозен, толкова безскрупулен.

Борисов веднъж мъцна, че не трябвало чак толкова грубиянски да се действа с Иванчева, но за самия избор на Главен прокурор нищо никога не каза - щото той "не се меси". Вече никой не може да ми подхвърля "ти си го избра", коментира наскоро премиерът, доволен, че поне на думи може да се дистанцира от този противоречив избор.

След като всичко за кандидатурата на Гешев беше постлано и подредено, след като цяла година му градят образ на суперпрокурор, след десетките декларации за подкрепа от прокурори и трудови колективи, след като блокираха центъра на София с полиция и жандармерия като за посещение на Тръмп, след като изкараха на няколко пъти демонстранти в подкрепа на Гешев с вид на мутрагени, запалянковци и роми от махалите, след като работата стигна до подписа на президента, изведнъж двамата първи мъже на държавата почнаха да се дистанцират от Гешев, като си прехвърлят отговорността за избора му един на друг. Направо се чудим - след като Гешев е радост, ред, законност и морал - защо се дърпат от него? 

Борисов буквално каза - "в историята ще пише, че Гешев е избран по времето на Радев" - тъй като президентът има право само веднъж да не подпише указа за назначаване на Главния прокурор. Когато след това му върнат за подпис същата кандидатура, той по закон няма право да не подпише. 

Радев обаче и той се дърпа - вика, че Борисов и неговите хора насадиха Гешев на стола на Главния.

В крайна сметка обаче най-удобна ще се окаже опорката на ПИК - че процедурата за избор на Главния прокурор е утвърдена по времето на бившия правосъден министър Христо Иванов.

И все пак е странно - защо се дърпат от кандидатурата на единствено достойния? 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата пусна СРС-та срещу президента Румен Радев (аудио)

28.01.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ, ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

33945 316
Гешев: Да се бият полицаи се е превърнало в национален спорт

28.01.2020

1781 17
Борисов обвини ЕС в лицемерие за Зелената сделка

28.01.2020

МИЛА КИСЬОВА

2959 22

Коментари

Непримирим

 

“И все пак е странно - защо се дърпат от кандидатурата на единствено достойния?"

 

Отговорът на този риторичен въпрос съдържа истината за цялата ни "партизан-путинска" демокрация.

 

Миряна Б.

 

 

Има един изход - Гешев да изпълнява някои прокурорски функции на полицейски начала. Това ще задоволи садистките му щения, особено ако следствието му осигурява достатъчно Деси Иванчеви и Биляни Петрови. 

Ами ако освен садо е и мазо? Ще си наложи мярка за неотклонение - десет години без биосекс в килията на тези обръгнали дами. Те бързичко ще го превърнат в перфектен шильонски затворник. Креватите с табли, на които е изписано това пенитенциарно заведение пак ще дойдат на мода, както бяха в младостта на бабите ни. 

Magi

Нищо в държавата не ни е в ред, но и ние не сме на ред.  Сега имаме възможност на балотажа  да свалим герб, поне в София . Дайте да забравим тази седмица кой е ляв , десен, пембян  и т.н. и д аподкрепим Манолова.

Самуил Петков

Посрещат го с любов добрите хора, а ненавижда  , мрази го врагът!

 Гешев е радост за едни - но за други е кошмар!

За руските шпионски мрежи!

 

Помните ли Баневи?

Нощен Ястреб и Радистката Кейт?

Свързвали са се с Центъра от затвора - Гешев ги разкри по кабел , отиващ към кутия от сок!

 

А атаката на Терористите от ТАД Груп?

 

"заяви, че хакерската атака "при всички случаи има политически ефект и засяга националната сигурност". Той каза още, че според първоначалната информация на разследващите, сред които е и ДАНС, пробивът в сървър на НАП е станал преди около месец и свърза атаката с покупката на F-16 от САЩ. "

 

" Гешев подчерта, че новата линия на разследването е, че обвиняемият Кристиан Бойков е изпълнител.

Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието:
"Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."

И още:
"Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
----------------------------

Светнаха, като подарени руски коледни елхи ..

 

Ясно е и коя държава плаща на агентите си (споменати са по-горе ) за да подскачат срещу Гешев!

Видяхте ли, кои среди бяха активирани В ДЕНЯ когато подписахме за самолетите?

 

А Гешев е Ченге от Кариерата и доста неща му се набиват на окото - "как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България"..

Такъв човек на стола на Главен Прокурор плаши определени хора и определени държави!

 

 

Иво Балев

Влез или се регистрирай за да коментираш

×