Медия без
политическа реклама

Есе

За бузките на Шойгу и ареста на Генерал АрмаКондом

 YouTube

(Вчера) към края на деня официално долетя среден размер информационна бомбичка за това, че известният Генерал АрмаКондом* - именно Суровикин и неговият заместник Юдин, са закопчани и доставени в Лефортово (московвски следствен арест) по подозрение за държавна измяна. Странно е, че Суровикин бе арестуван едва след като даже и "Ню Йорк Таймс" писа, че колосално количество руски генерали са били посветени в замисъла за т.нар. военен метеж на Пригожин. Очевидно е, че не само Суровикин е бил наясно. Около 1/3 (минимум!) от генералитета знаеха за плановете на Пригожин да подложи военния министър Шойгу на публичен пердах. Действително, никой не беше сигурен дали в дрънканиците на Пригожин се съдържат и сериозни намерения или те се дължат на особените му състояния, които често го прихващат. Всички се хилеха, но и всички се оказаха по един или друг начин въвлечени в заговорничеството. 

Въобще първоначално се очакваше доста ефектно шоу. 

Министър Шойгу трябваше да бъде съблечен, а след това да се нашиба подробно по всички пъпки изприщеният му намръщен задник. Шибане до кръв! 

Тоси сеанс на висока педагогика трябваше да се излъчва по интернет пред очите на целия свят - такъв беше замисълът на организаторите. 

Според замисъла на романтика Пригожин екзекуцията трябваше да се изпълнява от командирите на ЧВК "Вагнер", но в нея по желание биха могли да поучастват и някои генерали. Всеки от тях би бил допуснат до бузките на министъра, за да остави на тях своето лично клеймо с инициалите си, образно казано. 

Действително, това разобличение на Генерал АрмаКондом-Суровикин изглежда невероятно забавно. Този план - планът за метежа, не беше тайна изобщо за никого. За него знаеха на практика всички. 

В интерес на истината, предварителни записвания за достъп до задника на Шойгу май не е имало. Предполагаше се, че поредността на палачите ще се определи на място в оперативен порядък. Посветените в заговора за метежа генерали, всички до един, включително самият Суровикин, тутакси докладваха където трябва за намеренията на техния приятел Евгений Пригожин. Но "където трябва" също нямаше нищо против да участва в гореспоменатата екзекуция и всенародния пердах. Нещо повече. "Където трябва" се боеше от пригожинския боен чук, съответно така и не се престраши да вземе някакви специални превантивни мерки. Останалите путински т.нар. силови структури също знаеха всичко предварително. Но неизбежността на метежа и мисълта за особения характер на Евгений Викторович - това всички го разбираха - метежът бе неизбежен. А вече кой кого - това съвсем не беше ясно и очевидно. Шансовете за успех на Пригожин бяха колосални. Думата "големи" тук не подхожда, те бяха наистина колосални. И структурите хич не искаха да рискуват и да се замесват предварително, за да не добавят и своите бузки към задниковия пейзаж, предназначен за пердах.

И сега Путин се изглежда като пълен идиот. От разпилените тухли на величайшия позор той се опитва да построи Триумфална арка. 

______

* Зам.-главнокомандващият на руските войски в Украйна Сергей Суровикин е известен с прозвищата Генерал Армагедон и Сирийския касапин. От вчера по данни на "Москоу Таймс" се твърди, че генералът е арестуван, но все още новината няма потвърждение. 

____

Текстът е извадка от ежедневната YouTube рубрика на журналиста Александър Невзоров.

Пълното издание - тук: 

💥💥💥Разоблачение заговора- Суровикин арестован, план мятежа не был секретом - генералы были в курсе, шансы Пригожина на успех были колоссальными, экзекуц...