facebook
twitter

После

Фейк бюлетин

Вторична виктимизация

688

БУРГАС. АРЕСТАНТ ОБЕЗВРЕДИ ПОЛИЦАЙ С МЕТЛА и избяга. Полицаят няма сериозни наранявания, но е много разстроен и не спира да плаче. С него работят експерти от Института по психология на МВР. Умоляват се гражданите и медиите да проявят разбиране и да щадят психиката на българския полицай. Посттравматичната повторна виктимизация може да го убие и от това ще страда цялото общество. Нашите верни стражи на вътрешния ред доброволно са поели по Пътя на страданието и ние всички трябва да ги подкрепим.

***

МЪЖЪТ НА ХЕРО МУСТАФА ВДИГНА БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СКАНДАЛ в американското посолство. Семейната сцена продължи повече от час и се прекрати чак след намеса на Държавния департамент (американското Външно). 

- Нищо не съм направила! - защитаваше се неубедително Мустафа.

- Именно, че нищо не направи! - беснееше мъжът ѝ. - Можеше поне гримаса на отвращение да направиш, по дяволите тая балканска дипломация, shit happens all time long! Как можахме да се забутаме в тая варварска държава! Това не е държава, това е бардак! - и той счупи една китайска ваза на няколко хиляди години. - Занеси я на любовника си тая счупена ваза, да си правите попара в нея! 

- Не съм го провокирала! - пазеше се от шрапнелите на вазата Мустафа. - По никакъв начин не съм го предизвикала, бях си облечена нормално, видя ме, че не съм го поощрявала. 

- Каррррррамба! - смени парадигмата опозореният съпруг. - Триста дяволи! Шестотин псувни на майка ще науча и всичките ще му ги кажа в очите!...

- Това е вторична виктимизация! - протестира съпругата Мустафа. - Аз съм жертва за втори път. Първо ме насилва някакъв балкански субект, после най-близкият човек ме напада...

- Не, това не е вторична виктимизация, това е първична, ала половинчата саморазправа! Кой те караше да му се оставяш? Държавният департамент ли те накара? Къде в длъжностната ти характеристика пише, че трябва да позволяваш такова отношение? Какъв доклад ще напишеш сега? Напиши една грама, че мъжът ти е подчехленик с рогови израстъци!...

Тряс! Мъжът по невнимание бутна с рогата си мила семейна снимка, скъп спомен от щастливите предбалкански времена... 

***

HOW DARE WE! ПОДПАЛИ СЕ ГОРАТА НА АВСТРАЛИЯ, както по-рано горя Сибир, а също и лесовете по поречието на Амазонка. Учени еколози и психолози седнаха да мъдруват дали това е вторична или третична виктимизация на Грета Тунберг. Учените дълго мислиха как да помогнат на клетото дете, чието детство и чиито мечти всички ние ограбихме. How dare we!

***

ЗАЩО БИЕМ НЕГРИТЕ? СПАСИСОФИЯНЕЦЪТ БОРИС БОНЕВ гласува тайно за гербавия председател на Столичния общински съвет, след като десет години неуморно се бореше с модела "ГЕРБ" в управлението на столицата. 

- Какво сте се опулили в мене, то си е моя работа за кого ще гласувам! - защити се Бонев. - За разлика от Ицо Хазарта аз не съм пял на концерт на ГЕРБ. За разлика от Васко Кръпката мене Фандъкова не ме е направила почетен гражданин на София. За разлика от Лили Иванова аз нямам пенсия за заслуги. Хайде, ако обичате, не ме виктимизирайте излишно, бездруго ми е тежко и тепърва ще има да търся аргументация за странните си действия! 

Все още няма коментари

Още

Гардове на НСО акостираха и се окопаха на последния див плаж
Фейк бюлетин: МЗ глоби премиера, че спи напреко

23.06.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

7728 15
Законът за фалшивите новини на ВМРО катастрофира

28.05.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2156 14

Влез или се регистрирай за да коментираш

×