Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Всички посланици в София са на Кръгла маса за решаване Българския въпрос

Ердоган и Путин събудиха Байдън, за да проведат разговори как да се избегне политическата криза в България

Операция "Мозъчна буря" проведоха посланиците на малки, големи и още по-големи държави у нас.
Pixabay
Операция "Мозъчна буря" проведоха посланиците на малки, големи и още по-големи държави у нас.

МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
Всички посланици на чужди държави в София се събраха на спешни консултации и седнаха на голяма кръгла маса да търсят изход от политическата криза у нас. 
Събитието е безпрецедентно, защото посланици на враждуващи държави сядат на една маса да дискутират оперативната обстановка в нашата малка, но плодородна страна. 
Посланик Митрофанова и посланик Мертен временно избутаха настрани всички географски неуредици между двете Велики сили САЩ и РФ - Аляска, Украйна, Сирия - те нямат значение в момента, защото амбасадорите обсъждат как да се влезе безболезнено в новите положения на българската Конституция и да не се изпада в политическа криза.
Пък после на изборите е лесно, това е отработено - харчим една торба пари и избираме същите или по-лоши политиквеници, с надеждата, че ще изкарат някой-друг месец.
Но сега ако Борисов и Конституцията сега кандисат, поне ще имаме нещо като премиер с име на глава.
Всичко това било обсъдено на Кръглата маса на посланиците, като пълноправно и демократично участие взели дипломати от всякакви държави - малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Изтъкнали се аргументи в смисъл, че не може да се остави в криза най-големият производител на оръжие в Европейския съюз. Все пак това е държава без армия, поне правителство да си има в това сложно международни положение, което клони към ситуация.
"Затова - решили дипломатите - ще притиснем Борисов и Конституцията, за да се нареди едно прото-Борисово правителство и да видят българите, че няма нищо страшно в завръщането към вече видяното. Борисов ще управлява с Пеевски, Главчев, Магнитски и текущия главен прокурор, Балканите ще останат относително стабилни. Великите сили обичат стабилността" - стиснали си ръцете дипломатите, подписали един джентълменски меморандум и се уговорили кой как точно да натисне тук и там, че да се задвижат процедурите и Борисов/Пеевски да са съгласни с новата конфигурация, тъй като фактически така или иначе пак те трябва да управляват, няма кой друг. 
***
ОЩЕ ПО-МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
След Кръглата маса посланиците информираха началниците си, а те - своите началници, като само американският посланик не можал да информира достатъчно бързо президента си, та се наложило Путин, Си Дзинпин, Биби Нетаняху и Ердоган да звънят на Байдън и да го събудят по червения телефон. 
Байдън се събудил малко замаян и казал на събеседниците си, че му липсва Путин от не си спомня коя година, когато пееше оная толкова хубава вегетарианска песен...

Singing Putin: 'Fats' Putin over the top of 'Blueberry Hill' with piano solo,Sources: Russia Today_RT,Compiled by: Salong Sithumthong.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата