facebook
twitter

После

Мила родна калинка

Стратегията за туризма и анклавът Калининград

3725
Строга министърка! (Снимката е от страницата на Ангелкова във Фейсбук, леко изрязана от нас.)

Знаете, че държавната администрация е нещо като анклав и по-точно - това си е един Калининград; приют и развъдник на калинки. 

Калинката, най-общо казано, е държавен служител с невисоки компетенции, но с добри контакти.

И в този Калининград симпатичен квартал представлява Министерството на туризма. 

Откак е станала министър, Николина Ангелкова непрекъснато отчита увеличение на туристите, особено руските - докато не дойде Медведев и каза, че руснаците почнали да бягат от Българското Черноморие. После дойде и лятото, а с него и снимките на празни плажове, които пътешестват из интернет - изглежда, са избягали не само руските, но и българските туристи, както и всички останали. Не можеш да намериш един норвежец да те ритне в лицето! 

За тая работа калинките си имат чалъм - Ангелкова обяви, че прави спешна стратегия как да пълни плажовете. Стратегията ще е готова още в края на август - тъкмо преди да свърши активният сезон, но явно ще проработи в пасивния сезон и до следващото лято стратегията вече ще се е утвърдила. В успеха на стратегията не се съмняваме, защото министерството поръча нови анализи, визии и концепции за половин милион лева. Тоя половин милион ще пасне много на нечия сметка, направо ще си легне като куче в каруца и ще съживи българския туризъм като една спасителка на плажа с големи бомби. 

Друг хит от Министерството на туризма е директорът на дирекция "Програми и проекти в туризма" - точно там, където поръчват хубавите спасителни анализи. Нова телевизия разговаря с Милка Нанова и клипчето с нейните отговори тръгна да обикаля интернет като пилигрим с тояжка. Насладете се и вие.

***

Милка: Нашата дирекция, последният анализ, който сме направили, е 2014-а (поправя се)... 2015-а! 

НТВ: И какво анализирахте?

Милка: Ааа, концепция, амх, маркетингово изследване зааааа.... Мтц, ааа, не мога точно да го формулирам, трябва да погледна (сочи си чекмеджето), аз съм си извадила като формулировка. Анализ на търсенетоууууу (тръска глава и се усмихва лъчезарно)... Искате ли да го погледна? 

НТВ: И какво излезе от този анализ?

Милка (рови в чекмеджето): Само един момент, щото аз оттогава...

***

Мила родна калинка! 

И друг туристически клип, този път от Слънчев бряг, набира популярност по света, у нас и в Светите земи. 

Туристки от Израел изпадат в непреодолими противоречия с наш хотелиер - полубатка. Предисторията не е съвсем ясна, защото и туристките, и хотелиерът лъжат. Но в клипа се вижда ясно, че полубатката и израелските гражданки се карат, мъжът тръгва заплашително към една от тях, вдига крак, за да я ритне или да я застраши - и се пльосва на пода! Но като смел български боец веднага скача на крака. 

Клипът, естествено, покорява Израел, темата тръгва по техните телевизии, а туристическият поток към нашата държава става още по-неудържим - превръща се в нещо като "Южен поток" и новия завод на "Фолксваген". 

Към всичко това прибавяме джиповете на плажа, бетона върху дюните и още малко батки за разкош - но това са дребни туристически проблеми в сравнение с палаткаджиите и дивите къмпингари, с които държавата продължава свещената война с нови и нови мерки - глоби, рестрикции, кампания в "медиите". 

Палатките и караваните са последният нерешен проблем на Българското Черноморие! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ангелкова: Имаше негативна кампания, но спадът в туризма е едва 0,8%

19.11.2019

738 12
Стратегия на МОН ще връща студентите на лекции

13.11.2019

459 11
Пекин: НАТО би превзела Калининград за 2 дни

10.11.2019

11381 70

Коментари

сталкер пустиняк

Те го клипчето с калинката. https://nova.bg/news/view/2019/07/10/256583/%D1%81...

Уникални герберки!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×