facebook
twitter

После

Прелет над печата

Шумата се разлиства

399

Сигурно е свързано с пролетта и хайдушките копнения на душата, обаче и в пресата се усеща. Един такъв шумкарски сленг с бунтовен привкус обикаля изданията. И не става дума само за "Дума", на който това му е дълг, така се каже. Макар че вчера ни изненадва - вестникът открил чрез свой дописник, че Айнщайн е май социалист. Геният евреин написал преди 70 години статия, която, ако я прочете човек, би си помислил - дали ученият не е бил сталинист, или поне рубладжия? "Истинската цел на социализма е точно да преодолее и придвижи отвъд хищническата фаза на човешкото поведение", пише Айнщайн. 
Тоз става за евродепутат от червените, мисли прелитащият, докато чете в "24 часа" как Нинова още крие кой ще води четата/листата на предстоящите евроизбори. Има два проблема - не е българин и не е жив, ама столетницата умее да бори дребните проблеми. За разлика от едрите интриги и интереси.
Инак - по темата - "Труд" ни запознава с "ятака" на Ветко и Маринела. Тези двамата неошумкари били приютени от Жоро Шопа в Барселона, който пък бил човек на Брендо. Вероятно бил криел издирваните от септември. 
Друг неошумкарин ще излезе Панайот Ремзи - кмет на Созопол. Към два милиона били потънали по някаква далавера с малки фирми. Те потънали, пък Рейзи "изчезнал", както съобщава "24 часа". "Той пари в джоба си не е сложил" - твърди по адрес на подзащитния си адвокатът му. Тези сигурно ще станат активни борци, ако се обърне палачинката, мисли прелитащият. И ще погнат репресиралите ги от своя страна. А нелегалните днес утре могат да станат управленци на страната, па и на Европа. Това е показала историята. И - както пише "Монитор", разказващ за върнати "900 нелегални мигранти за година", които ни пратила Европа обратно, то нищо чудно между тези хора да е бъдещият Юнкер или Тръмп, или Тереза Мей. 
Но нея май я отнесе революционният Брекзит, както една съща Вела Пеева.

Все още няма коментари

Още

Ганайско щастие

22.03.2019

146
Тита за късмет

21.03.2019

169
Олеле, майко!

20.03.2019

415

Влез или се регистрирай за да коментираш

×