facebook
twitter

После

Прелет над печата

Шумата се разлиства

399

Сигурно е свързано с пролетта и хайдушките копнения на душата, обаче и в пресата се усеща. Един такъв шумкарски сленг с бунтовен привкус обикаля изданията. И не става дума само за "Дума", на който това му е дълг, така се каже. Макар че вчера ни изненадва - вестникът открил чрез свой дописник, че Айнщайн е май социалист. Геният евреин написал преди 70 години статия, която, ако я прочете човек, би си помислил - дали ученият не е бил сталинист, или поне рубладжия? "Истинската цел на социализма е точно да преодолее и придвижи отвъд хищническата фаза на човешкото поведение", пише Айнщайн. 
Тоз става за евродепутат от червените, мисли прелитащият, докато чете в "24 часа" как Нинова още крие кой ще води четата/листата на предстоящите евроизбори. Има два проблема - не е българин и не е жив, ама столетницата умее да бори дребните проблеми. За разлика от едрите интриги и интереси.
Инак - по темата - "Труд" ни запознава с "ятака" на Ветко и Маринела. Тези двамата неошумкари били приютени от Жоро Шопа в Барселона, който пък бил човек на Брендо. Вероятно бил криел издирваните от септември. 
Друг неошумкарин ще излезе Панайот Ремзи - кмет на Созопол. Към два милиона били потънали по някаква далавера с малки фирми. Те потънали, пък Рейзи "изчезнал", както съобщава "24 часа". "Той пари в джоба си не е сложил" - твърди по адрес на подзащитния си адвокатът му. Тези сигурно ще станат активни борци, ако се обърне палачинката, мисли прелитащият. И ще погнат репресиралите ги от своя страна. А нелегалните днес утре могат да станат управленци на страната, па и на Европа. Това е показала историята. И - както пише "Монитор", разказващ за върнати "900 нелегални мигранти за година", които ни пратила Европа обратно, то нищо чудно между тези хора да е бъдещият Юнкер или Тръмп, или Тереза Мей. 
Но нея май я отнесе революционният Брекзит, както една съща Вела Пеева.

Все още няма коментари

Още

Пробойна

18.07.2019

164
Бонус - фалос

17.07.2019

490
Сакън

12.07.2019

648

Влез или се регистрирай за да коментираш

×