Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Геополитически сръдни

06 Дек. 2019

В политически некоректен виц се казва, че ако държавите бяха управлявани само от жени, нямаше да има нито една война, а само сърдити една на друга страни, които не си говорят. Въпреки че в живия живот геополитиката се определя преимуществено от силния пол, сръднята става все по-популярна. "Путин се сърди, че не строим "Турски поток", информира "24 часа" за емоциите на руския президент. Премиерът Борисов обаче намерил лек за накърнените чувства на колегата: "Ела да видиш - правим по 5 км на ден", призова го нашият вожд от ефира на bTV.

Путин следва да се замисли сериозно над това подканване. Борисов вече демонстрира върху американския посланик Херо Мустафа българското гостоприемство. Ще те сложи да поседнеш на меко в джипката, докато те вози, тактично ще те покани да пиете по едно стратегическо кафе, а за довиждане ще те намачка и нацелува - нищо, че си джудист! И така българският лъв ще се прегърне с руската мечка, за да няма повече сръдни и начумерени лидери!

От цуни-гуни дипломация очевидно се нуждае и американският президент. "Тръмп си тръгна от срещата на НАТО обиден, че му се подиграват", пише най-отпред пак в "24 часа". Лидерът на Щатите се засегнал от коментар на канадския премиер и секс символ Джъстин Трюдо, който в компанията на Макрон, Борис Джонсън и холандския началник Марк Рюте одумвали хора от екипа на Тръмп. Американският президент от своя страна определи Трюдо като "двуличен". Ма тия се бетер скарани кифли бе, само нашият е приятел с всички! 

Негативни емоции и в българския парламент. "Порицаха Спас Гърневски, нарекъл депутатите от БСП "червени боклуци", предава лявото издание "Дума". Бившият димитровски поет, седесар и актуален герберангутан престъпил границите на етиката с обръщението си към столетницата, която пък се обидила. И гърнето Спас получило похлупак - "порицание" от председателския съвет на НС.