Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

По кожа

10 Дек. 2019

Настроението в печата вече е предпразнично. "Дерат седем кожи за Нова година у нас", кахъри се "Труд". Черноморските туристически акули очевидно работят и лете, и зиме на принципа "ден година храни": "В Бургас чупят рекорди с оферта за 1400 лева за две нощувки". Все пак в публикациите се промъква и оптимизъм, свързан с празнуването зад граница: "Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите. Сърбия блазни с неограничена консумация на алкохол".

Същото настроение владее и слововаятелите на "Телеграф". "Египет по-евтин от Родопите за ЧНГ. Харчим два бона във Велинград, за пет стотачки повече пътуваме до Лапландия", пресмята газетата кое къде колко. Западнобалканският шлагер звучи и в тяхната дописка, но този път не става дума за Сърбия, а малко по́ на юг: "Ядем и пием на корем за 50 евро в Македония". Северна Македония, колеги! Да не станат грешки.

Някои са без грижа за бюджета и вече празнуват. "Коледния благотворителен бал на тамплиерите от Велик Приорат България" отразява с подобаваща патетика  "Труд". Ще празнува и американският българин, спечелил милион на покер турнир във Флорида (увековечен от "24 часа" и "Монитор".) Не толкова щедри са времената към депутатите на Столетницата - поне тези, които занемаряват служебния си дълг. "Глоби за депутатите от БСП: 100 лв. за отсъствие, 300 лв. при 2 закъснения за работа", изчислява "24 часа" непорядите, въведени от Корнелия Нинова. Колектор на задълженията бил "младият депутат Стоян Мирчев, когото колегите на шега вече наричат "дружинния", припомнят другарите за някои неумиращи навици от близкото и по-далечното скъпо минало.

Един гледа глоба, друг - сватба. "Дарина се сгоди за 21 г. по-млад", хроникира "Телеграф" окончателния край на траура за мулти вдовицата. И радва читателките си с голия торс на избраника, няма само мацки дибидюс да гледаме, я!

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата