Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Дебат ми дай

03 Дек. 2019

Премиерът Бойко Борисов го е ударил на рефрен "Дебат ми дай". "Борисов: Време е за дебат - тецове и стари коли или дълъг живот", пише от 1-а стр. "24 часа". Той попитал: "Харесва ли ни да сме с най-високата смъртност в ЕС?" Интересен въпрос, как ли да отговорим! Борисов прави въпросните изявления часове преди да замине за срещата на ООН за климата в Мадрид и някак остава тръпчивият вкус, че го казва точно и само затова. Защото иначе как да си обясни обществото, че лицето, което дава постоянно да се разбере, че от него зависи всеки закон и всяка кадрова промяна, изведнъж е решил да прави дебат. Дебат с кого, за какво? Изобщо да не говорим, че цялата тази история със закриването на тецовете се слуша от десетки години, а само преди няколко месеца министърка от неговия кабинет обясняваше как те имали капацитет за още 30, че дори и 60 години напред.

Може би, за да бъдат в премиерския тон - и "Монитор" е посветил първата си страница на мръсния въздух. "Близо 5 млн.лв глоби за мръсен въздух и вода", пише вестникът и добавя, че това е станало с актове на МОСВ и регионалните екоинспекции само за последната година. Имало подадени "над 4000 сигнала за нередности на "Зелен телефон". Може да бъде забелязан и материал, според който от януари 2021 г. "кола ще може да влиза в центъра на София само с екостикер". Времето лети все по-далеко! 

"Опасност от спекула с цените на стоките", отбелязва челно пък "Труд". Вестникът пише, че това било предупреждението от АПИ, направено след излизането на анализ на Световната банка по повод въвеждането на тол таксите. Припомня се, че в този разчет пишело, че "най-много с 2 стотинки поскъпват хлябът и млякото", а "билетът за автобус до морето се увеличава с не повече от левче". Много преди тол таксите обаче "Дума" пише: "Половината общини вдигат данъците". В това число и софийските - нищо че Фандупкова преди изборите други работи дебатираше! 

Още по темата