Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Защо дебелеем?

04 Дек. 2019

Народът е измислил пословицата "Тая шия не е от туршия" и "Прас-издат" се възползва от мъдростта й, за да оправдае наедряването на корпулентния си бос. Флагманът му "Телеграф" пише с дебели букви на 1-а стр.: "Дебелеем от салата с гума". Сетне обяснява: "Салатите, продавани в магазините, са с минимум 30% по-калорични от тези, които се приготвят в домашни условия. Причината е, че индустриалните салати съдържат нишестета, захари и така наречените сгъстители (гума), каквито няма в оригиналната домашна рецепта." Ясно е, че магнатът от групата "Корпуленшън Таймс" не е имал време през лятото да слага домашна туршия и се е предоверил на купешката, което се е отразило на обиколката на врата му.

Гневът му от пазарната безотговорност е намерил място и в подгласника му "Монитор", където отново на 1-а четем гневна филипика: "Туршията от пазара с ешерихия коли". И добавя: "Продават ни мариновани зеленчуци, ферментирали за три дни", което спомагало за преноса на бактерията. Отяде ни се, но Комисията за защита на потребителите би трябвало да се самосезира и да задължи производителите да слагат образа на Корпулентния върху етикетите, за да служи за предупреждение.

"Труд" и "24 часа" крачат в единен строй по неизградения участък на магистрала "Струма", за да разобличат козните в Брюксел на евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев и манипулиращите го "зелени". "Труд" тържествува: "Европа отряза "зелените" за Кресна", макар че май стана обратно - отряза преди дни финансирането за Кресна заради нескопосано написана "апликационна форма" (заявка) за изграждане на отсечката от магистралата поради несъобразяване с европейските директиви за опазване на околната среда. "24 часа" направо разобличава вътрешния враг, като пише: "Доносът срещу България бе движен лично от Радан Кънев и цели спиране на строителството на магистралата".

Сигналът е даден: "Да критикуваме Радан Кънев и Конфуций", както преди близо 50 години китайците бяха призовани да критикуват Лин Бяо и Конфуций. Бившият военен министър Лин Бяо бе избягал към СССР, но самолетът му катастрофира в Монголия. А защо и Конфуций? Те така!