facebook
twitter

После

Става нещо

Ще преговарям лично със "Сарай Клуб"!

1015

Тъкмо да се позарадва човек и да отпусне колана на душата - тряс! Пада секирата на неприятните новини. 

Порожанов. 

Няма за какво да му искам оставката, той си върши много добре работата, ако има нещо нередно, веднага го отстранявам, но засега няма нищо. 

Така разправяше Борисов около седмица и всички тълкувахме тая нерешителност най-вече с принадлежността на Порожанов към, така да го наречем - "Сарай Клуб". А вчера внезапно се оказа, че с Порожанов има проблем, той подаде оставка, а Борисов я прие. Една седмица шикалкавене и сега - ряз, главата пада. 

Изглежда е настъпила някаква промяна и протекцията е оттеглена. Кой точно си е издърпал чадъра - дявол знае или може би някой хидроинженер. 

А обясненията на Борисов се преформатираха. Сега вече говори по друг начин.

Аз не бързах да му взема главата на Порожанов, първо исках да видя всичко как е, дали има нещо нередно, а като видях, че тая изгърмялата телефонистка още е на работа - това преля капката. 

Цитатите са приблизителни, ала по смисъл са верни. "Телефонистката" е една зам.-министърка, чийто телефон се оказа публикуван в сайт, който предлага къщи за гости от ония, дето се правят с европейски пари и повечето изпълняват функциите на частни вили. Борисов се поинтересувал и разбрал, че женицата още е на работа, макар да се е издънила и макар че беше определена за бушон, и няма никаква разумна причина да се варди една компрометирана калинка. Защо Порожанов не я е разкарал, също е загадка.

Ако Борисов действа напреки на "Сарай Клуб", това може да значи - безразсъдна смелост, отчаяна постъпка. 

Или още по-лошо - загуба на инстинкт за самосъхранение заради лоши новини и стрес. 

Една от гадните новини е, че Фолксваген свириха "авантаж" - още щели да мислят дали да изсипят тук в България рога на инвестиционното изобилие, или може би в Турция... Ако в тоя момент се сравнява скалата на бакшишите на едната и на другата потенциална местоинвестиция, едва ли имаме голям шанс...

Друга новина, която и да не е точно лоша - пак е вредна за стабилността.

F-16. Каракачанов каза, че тая с новите самолети може и да не стане - много пари искат тия американци, да им се чудиш! 

А Борисов наскоро си въобрази и разказа като реално намерение, че лично ще преговаря за новите самолети с Тръмп! Така каза - аз лично ще преговарям с Тръмп и ще уредя работата. 

Това е, разбира се, дори много вероятно. Борисов има не една, а две снимки с Тръмп - една в гръб, която му направи преводачката; и още една, за която не е сигурно дали Тръмп е восъчен или е холограма, или е фотошоп - това бе дискутирано надълго и нашироко, да се надяваме, че помните.

И при тия близки контакти и намерения за лични преговори идните седмици и месеци - изведнъж, няма пари за F-16...

Освен ако тия приказки на Каракачанов не са някакъв блъф, с който притискаме американците да свалят цената! Многоходовите комбинации на банкянския джентълмен!

Но да не бързаме да вникваме там, където най-вероятно и Борисов не е вникнал съвсем - макар да говорим за собствената му глава. 

Каквото и да е - искаме да го видим и да не повярваме на ушите си - искаме да видим как Борисов преговаря лично с Доналд Тръмп. По какъвто и да било въпрос. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов повиши АЕЦ "Белене" от гьол до красив проект
Румен Радев поиска от САЩ пълно наземно оборудване за F-16

07.10.2019

2773 17
Само за ден турски изтребители 56 пъти нарушили гръцкото въздушно пространство

30.08.2019

2311 18

Коментари

дядо яга

Брилянтно..В този ранен час искрено се разсмях...представяйки си този нашичкия със типичното си слугинско поведение как се  налага над Тръмп

Sapienti_sat

👍😁

Байпас

И на мен ми се иска да го видя как преговаря с Тръмп👦!Ама надали!🕵

Влез или се регистрирай за да коментираш

×