Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Сглобката: Решихме да пробваме новата Конституция, затова се недоротирахме

Пеевски искал като Мохатма Ганди да си прави експерименти с Истината, Пътя и Живота.
Пеевски искал като Мохатма Ганди да си прави експерименти с Истината, Пътя и Живота.

САМОКОВ, МАНАСТИРА
Сглобката всъщност се била разглобила наужким и целият маньовър с провалената ротация бил политически експеримент - на Пеевски му се доискало да се пробват процедурите на новата Конституция, според които президентът си избира служебен премиер измежду няколко човека в държавата, повечето от които не искат и да чуят. Като например заместник-омбдусманицата, която избяга презглава от кабинета си, сакън да не я кандардиса някой за премиерка. 
А Сглобката всъщност изобщо не била разглобена, лидерите ѝ са на пореден тиймбилдинг в Девическия манастир, монахините не смогват да сервират и отсервират, Кирил Петков ръкомаха като Фон Караян, Бойко Борисов бие приятелски чембери на всички, Асен Василев раздава бонуси, Христо Иванов се усмихва като Джоконда, Пеевски изрежда всички на скута. Леят се мазни напитки, мастика и други кристали, бистри се политиката на най-висок стил, всички се правят на луди и е толкова хубаво, че на Лена Бориславова ѝ се иска да опердаши всички наред, а после да ги натъркаля по манастирските килии с издърпани уши. 

Ръкомахат като Караян!
***
Цялата история с недоротацията възникнала някак спонтанно, разказаха монахини от Самоковския манастир, които не обичат да клюкарят, но споделиха с нас какво са чули - заради надделяващия обществен интерес. 
Отначало преговорите вървели, част от тях дори се провели в манастира при много добра атмосфера на доброжелателство и сътрудничество. 
По някое време обаче на Пеевски му щукнало: 
- Абе, ние защо я писахме тая Конституция в скута ми, ако няма да ползваме новите ченгели и параграфи? Я сега ние да пробваме как вървят процедурите, че ако не е таман работата, да прекрояваме, докато е време. В България всичко правим в 12 без 5, но аз налагам нов стил на работа! Вече всичко ще се прави своевременно, имаме нова Конституция, пробваме я как работи, поправяме. А не утре изведнъж да ни изненада някоя процедура в практиката и хората да кажат: кьопава Конституция! Сега сами си влизаме контролирано в разните хипотези на Конституцията, защото теорията е едно колеги, но практиката се калява с практическа проверка! Сега ще видим как се справя Радев в новите процедури, после ако трябва, пак ще реформираме, пак ще поемем отговорност, за да подобряваме непрекъснато живота на хората! 
С тази кратка проповед Хомо Корпулентис вдъхнал нови сили на тийм-билдърите, манастирът прокънтял от наздравици, сглобените индивиди удвоили старанието си да се сближават в неформална обстановка, да думкат и да цепят до пълна изкристализация на Истината и Пътя, които ще спасят България. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата