facebook
twitter

После

Прелет над печата

Сакън

685

В политиката е така: едни се възземат, а други - сгромолясват. То е сеир за публиката и хляб за медиите, show must go on - както пееше Фреди. Но грозна работа ни се видяха общите занимания с фрау Меркел и загадъчните й треперения. Докторите били казали, че не е болна от паркинсон, но "какво правят ръцете на Меркел" - пита се "24 часа" на първа, а на 11-а страница някак категорично отрязва: "За трети път се тресе". Вулгарно ни се видя. Оставете жената, ще ни се да викнем, всичко се тресе, ама само нея я диагностицират зяпачите, които не гледат само кой колко изял на банкет и на коя фустата й стояла криво на приема. Сакън, както викал Баце на Ердо. 
Иначе животът продължава - едни падат, други стават началници. Ето - Сидеров например го чушнаха останалите патриоти - "НФСБ и ВМРО свалиха Сидеров" - пише "Дума". Не мога да разбера как всички си любят Отечеството до полуда, а се мразят помежду си също толкоз, че и повече. За сметка на Сидеров сигур един пък червен другар расте - Вигенин го туряли зам.-шеф на парламента, пише "Труд". Изглежда, червените видяха, че истинска власт засега не им свети, та решиха каквото има, да вземат; и цацата е риба на безрибен сезон. 
Посланикът на Великобритания в САЩ също си хвърлил оставката, задето му изтекоха публично тайните мисли за Тръмп, пише пресата. Още повече че кандидатът за премиер на Великобритания - екзотичният Борис Джонсън, не го защитил в дебата с Хънт по телевизията. А "Дума" пише, че Джонсън водел по проучвания. 
Това кадро ще остане без хляб, мисли прелитащият, а и Тръмп публично го нарече "глупак", пише "24 часа". Може да се депресира човекът и хептен да изкукурига. 
Като швейцарския петел, за който пише в. "Република". Един петел в Швейцария кукуригал до 44 пъти в денонощие, произвеждал 84 децибела шум и досаждал на комшиите, та съдът го осъдил да кукурига само от 8 до 22 часа. През останалото време да стоял заключен и на тъмно. Ааа, репресия е това! Сакън! 

Ключови думи:

прелет, вестници, сакън
Все още няма коментари

Още

Сълза и смях

18.10.2019

608
Моделът на случайностите

17.10.2019

434
Вълци и шарани

15.10.2019

506

Влез или се регистрирай за да коментираш

×