facebook
twitter

После

Прелет над печата

Разсейват се

431

Следизборно, средлетно яко разсейване цари в централния печат. "Разголени дами разсейват спасителите", бие аларма "Труд". "Монокините и разголените дами смущават бургаските спасители и им пречат да си вършат работата", пояснява газетата, все едно спасителите са някакви имами и на плажа се очаква да дефилират плувкини, загащени from the bottom to the top. А нявга спасителят бе символ на вкуса към добре съблечената курортистка!

Според "24 часа" разсейва се стратегически и президентът летец. "Радев сложи втора тапа на околовръстното - има пари, но няма как да го почнат през юли", вайка се изданието в стил "ние ги хващаме - те ги пускат". Надиплил ГЕРБ пачки за магистрали, хората с обществени поръчки ги сърбят ръцете да почнат да строят живота нов, а тоя мискинин Радев слага прът в колелата на скоростната тангента. Но партията не спи, а бди - също и в лицето на министъра на земеделието и горите Десислава Танева: "Опитват измами със субсидии за лук, моркови и чесън, ще ги спрем"! 

В Столетницата също царят мир и любов и разсейване. "БСП не се продава", триумфално разстила партийният орган "Дума" бял чаршаф за речта на Корни, новият-стар лидер на БСП. "Труд", нещо позагърбил бичуването на "зеления октопод", ехидничи на гърба на червения и цитира "Води ме, партийо... " на Христо Радевски от 1962 г. 

"Монитор" изпада в езикови разсейки. "Пишат само с черен химикал на малката матура днес", повтаря той симптоматичната грешка на вечната образователна Амбър Ваня Кастрева (всъщност пишат с химикалка, уважаеми читатели, и вие, колеги chemical brothers). После викат "училищА" и очакват от учениците да са грамотни. 

Само "Телеграф" е над тия неща. На него ни синтаксис, ни алтернативни факти му пречат. "Кърлежи смучат по 50 на ден", всява тревога той, но и успокоява: "Светият дух слезе като орехови листа". 

Все още няма коментари

Още

Пунта мара с попара

17.09.2019

241
След Русия бий Албиона!

13.09.2019

991
Третото око на ресора

12.09.2019

502

Влез или се регистрирай за да коментираш

×