facebook
twitter

После

Тезиси

Разпоредителят

2409

Ама Бойко Борисов наистина вече много го мързи - едно време скачаше от сутринта в телевизорите. Ако случайно не са го поканили в някой сутрешен блок, той се обаждаше по телефона и разбиваше на пух и прах противниците си, така че камък върху камък да не остане от тезите им. 

Беше енергичен като Цветан Цветанов в момента, беше свеж, надъхан, мощен, смешен и неудържим. Сега с голям зор понякога успява да се направи смешен, ала и на хумора му днес се смеят предимно гербери - не е учтиво да не се смееш на смешките на началника. Червена лампичка, синя лампичка - ах, колко сте остроумен, шефе, знаете как да разведрите обстановката, но така че да си вземем поука! 

Но сега партиите са в кампания, идват избори първо за европарламент, после за други работи, а може да се наложи и парламентарни избори да се правят тази година. 

Кампанията е време напрегнато, с интензивна комуникация, необходимост от бързи решения, малко сън и много натоварване. 

И всичко това трябва да го изнася на гърба си Повелителя на структурите, Съставителя на листите и Брояча на бюлетините Цветан Цветанов - Борисов и ние свикнахме да мислим за него като за робот, който ще свърши толкова работа, с колкото го натовариш - и пак ще целува ръка. Но той е човешко същество - има чувства, мисли и амбиции. Има голяма отвъдатлантическа подкрепа и в момента пак е в Щатите на работно посещение и молитвена закуска. "Работно посещение" на Цецерон ние си го представяме много живописно. Седи Цветанов на нещо като зъболекарски стол и през USB порт на темето му инсталират актуализации. 

От Щатите Цветанов периодично си пуска снимки с високопоставени служители на американската администрация - помощник-заместници и секретар-координатори на отдели към разни департаменти и апартаменти. Всички те много го уважават, разменят си информацийки, обединяват се около разни мнения. Всичко това е в някакъв смисъл смешно, ала е факт, че Цветанов ходи там, не Борисов. На Цветанов позициите там са относително силни, а Борисов го пуснаха да си направи с Тръмп снимка в гръб и колаж в анфас. Дали това е достатъчно, за да оглави България, не можем да кажем, докато не свалят Мадуро. 

Но пък и Борисов трудно ще се задържи с тая инертност.

Както казахме - сега е кампания, лидерите трябва да водят, да изработват унищожителни за врага и утвърждаващи за "нашите" политически тези. Трябва да громи противниците и да ги мачка с успехите си, да ги комплексира, изобличава и злепоставя. 

А на Борисов даже ленти за рязане не могат да му организират. Обещава да строи "Хемус" със сватбарски бюджет, който ще се разхвърля между играчите, но колко електорат е това? 

Открива тук-там цехове за проводници и фарове, които той нарича заводи; хвали се, че открива работни места за роби - все е нещо, ама... 

Ама. 

Последните дни пак се е хванал и да "разпорежда" - един от любимите глаголи на решителното административно действие. Последното съобщение на Борисов във Фейсбук преди редакционното приключване на "После" гласи: 

"Разпоредих на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Отпуснахме 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места, а има недоволни хора, това няма как да се случва." 

Преди това пак нещо "разпорежда" и пак толкова убедително. 

"Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени. Разпоредих на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната. Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат."

Повервахме. 

Все още няма коментари

Още

Пак истината е в класиците

29.03.2019

Весел Цанков

785
Попара на разсъмване

18.03.2019

Звън

843 5
 Телевизия и просвета
Телевизия и просвета

21.02.2019

Иво Балев

751 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×