facebook
twitter

После

Прелет над печата

Прозвища

432

На националния художник Владимир Димитров всеки му знае прякора - Майстора. 

Затова "24 часа" пише директно в заглавието на водещия си материал: "Кражбата на картини на Майстора, поръчана от търговец, не е случайна". В самата статия се споменават и други герои с прякори, които не са толкова широко известни - художникът Димитър Киров - Ди Киро, търговецът на картини Атанас Йончев - Наско Дългия, и двама джентълмени на съдбата - Антон Антонов - Амет с неговия съучастник Виктор Марев - Чочо. Амет и Чочо са задържани за кражбата на картини на Майстора, Ди Киро и Вили Николов, който е просто Вили Николов. Амет казал, че Дългия поръчал кражбата, Чочо отрича. 

Така по едно-две имена да ти добавят към тези от акта за раждане, не е кой знае какво. 

Обаче "Монитор" и "Телеграф" работят с прозвища, които заемат цели абзаци. 

Например, когато споменават бившия правосъден министър Христо Иванов, не могат да кажат просто две имена. Отваряме "Телеграф", за да се сборим с няколко фалшиви новини. В изречение, чийто подлог е Христо Иванов, докато му стигнат до името, нареждат следните титли: "сламеният партиен лидер на партията с олигархични корени и финансиране "Да, България" и провален министър на правосъдието". 

В следващото изречение пак има прякор на Христо Иванов - с обяснение на прякора, като в същото изречение се вмества и клетият Генерал Наско, само че с други прозвища и качества: "Пинокио, какъвто е прякорът на Иванов заради общоизвестното му отношение към истината, и дясната ръка на Командира Атанас Атанасов, лидер на друго от политическите ГМО-та у нас..."

После нещо се съобщава за тези личности, то със сигурност е вярно, ала не искаме да отнемаме от славата на "Телеграф" и няма да го цитираме по-подробно.

Между другото - същата страница в "Телеграф"  е озарена от лика на прокурор Гешев - чийто прякор обаче "Телеграф" премълчава. :(

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Олеле, майко!

20.03.2019

263
Ленче, ле

19.03.2019

532
50 на 100
50 на 100

15.03.2019

445

Коментари

Penchobre

Някога един приятел разработваше информационна система за затворите, като волнонаемен. Та от него научих, че се предвижда място за 4 - 5 имена в полетата за идентификация. За прякорите, каквито имал всеки затворник. Но това ...

"сламеният партиен лидер на партията с олигархични корени и финансиране "Да, България" и провален министър на правосъдието".  Нямаше да стигне място.

 

По описание, от същият приятел, системата е била  внедрена във всички затвори и е имало подробна информация за контингента. Героичният генерал Семерджиев, който - аха да се застреля в Народното събрани, като министър на МВР, уволни всички разработчици, а и много други и естествено данните са се загубили. Но това беше, когато се разбиваха и разливаха основите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×