facebook
twitter

После

Банани без пижами

Полетът на Соколовата мисъл

1212
Прайд котки протестира срещу банановата диета.

Пернишката герберица и психоложка Ирена Соколова хвърли в оркестъра научната общност и окъпа в радост народа, давайки му самочувствие на един умен народ, което самочувствие понякога се разколебава, защото, както е казал народът: народът е мъдър, ама хората са много прости.

Припомняме. Областният управител на Перник и председател на Жени-ГЕРБ Ирена Соколова присъства на турнир на млади физици и ги приветства с научнопопулярна реч, в която се опита със свои думи да преразкаже известен мисловен експеримент:

"Физиката е изключително интересна наука и в рамките на тази седмица и за мен беше интересно да чета много за интересни процеси и явления, толкова интересни, че понякога граничещи с неочакваното  - казва Соколова. - И аз разбрах, че слънцето би могло да свети и да е топло, дори ако не е изградено от въглерод, както е в момента, а ако е, освен ядрото, навсякъде заобиколено от банани. Тогава налягането на бананите върху ядрото, всъщност, ще даде силата на топлината."

Какво представлява мисловният експеримент с бананите при действително използване на научна мисъл, вече сме написали в предишния материал, а и всеки може да намери сведения за него, както е постъпила г-жа Соколова. Какво ще разбере всеки от тези сведения, как ще го преработи вътречерепно и какви поуки ще си извади - това вече е индивидуална работа.

Банановата новина "После" не съобщи веднага не от лоша информираност, а защото искахме да поставим в по-широк контекст случката и да припомним други траектории от полета на Соколовата мисъл.

Соколова се счита за близка до Властелина на структурите Цветан Цветанов - тяхната близост личи и в ораторските им умения, от способността да правят неочаквани изводи, от искреността на чувството и съвършената невинност, които излъчват.

Вие сте забравили, но ние си спомняме, че г-жа Соколова беше и кандидат за кмет на Перник. Кметица не можа да стане, но по време на кампанията имА благородството да раздаде на учениците в Перник светещи мечета, на които бе изписала: "Ирена Соколова, народен представител". За целта бе използван инспекторатът по образование - с привикване на директори, връчване на мечета и инструктаж. Когато историята се раздуха и г-жа Соколова бе упрекната, че ползва деца за партийна агитация, което е забранено и неморално, тя отговори с оня невинен поглед и още по-невинната теза, че не е агитирала, защото не е написала на мечетата от коя партия е, нито пък е написала, че се кандидатира за кмет.

Красота! 

Архивите на "После" пазят и едно приветствие на Ирена Соколова към делегатите на ГЕРБ на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание през ноември 2017.

Прилагаме част от приветствието, четете и подчертавайте!

***

Ирена Соколова: ...Да координираш умни, креативни и динамични хора е като да направиш стадо от котки, казват американците. Вие съумяхте на пълни обороти, давайки поле на партийната работа на различни формации, да направите смислено не само правителството. Цялостната ни партийна дейност. Намерена е формулата - силно и здраво лидерство, активна политическа работа, пълно отсъствие на страх да разчупиш стереотипите и да променяш орбитите. 
Вие ни водите, а ние работим. Във всяка минута, във всяко населено място. И в най-отдалечените кътчета. Благодаря ви, господа, за силата на духа ви и за това, че неотлъчно следвате принципите, които сме заложили. За да можем да ви следваме последователно. Вие ни давате модела и ориентирите. Вашият интелект, чувствителност, стил и близост на свързаност с всеки един човек и с неговите проблеми ни прави относими към всяка нужда. 
Г-н Борисов, вашето лидерство е признато не само в България. Европа призна вашето лидерство. Защото вие не оградихте България. Вие окрупнявате границата, свързвайки я със Западни Балкани. 
Г-н Цветанов, искаме вашия пример. Да ни направлявате така, както правите в момента - във всеки процес, във всеки момент. В нашата активна работа там, където имаме нужда да срещаме опората ви. 
Искам да кажа и за белезите. Защото казахме за посоката, за пътя, за примера. Имаше моменти, в които ни нараняваха и изпитвахме болка, губехме хора. Унижаваха ни и ни се подиграваха. Но това е силата на ГЕРБ. Така продължаваме. Никой не хленчи. Защото собственото достойнство, или в смисъл - нашето его, е много по-ниско от националния суверенитет; от националното съзнание. Ние, жените на ГЕРБ, не отстъпваме и не променяме посоката. Не изкривяваме и не завиваме. Не преминаваме на отсрещната страна. Вървим спокойно, но категорично по своя път. Да! Държим линията на напредъка и на развитието, но същевременно оставаме верни на българския здрав морален код. Благодаря ви за това, че водите България в правилната посока и ни давате примера, който да следваме. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

 Вървя и сея пачки, и никнат гласове!
Вървя и сея пачки, и никнат гласове!

02.04.2019

849 1
Партията - това е кой?
Партията - това е кой?

01.04.2019

911 1
 Как Цецерон изтощи от любов репортерското тяло
Как Цецерон изтощи от любов репортерското тяло

28.03.2019

6466 1

Коментари

Penchobre

Унижаваха ни и ни се подиграваха. Но това е силата на ГЕРБ. Така продължаваме. Никой не хленчи. Защото собственото достойнство...

 

Тази жена може да запълни много издания на "После"! 👍😌 И това с котките е много добро! Дорис да признае, че изказването я е грабнало!

GAGAROV

Боже, защо имам чувството , че съм през 80-те години и чета словото на партиен секретар пред Тодор Живков?

НЕРВЕН

От тиквено семе само тиква ще се роди..

Станислав Станков
снимка на Станислав Станков

хайде са видим колко плюещи безмозъчни ще се извинят? https://www.youtube.com/watch?v=MbweiiTWA5g

 

Иво Балев

Г-н Станков,

Моля уточнете кой и за какво трябва да се извини според вас.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×