Медия без
политическа реклама

Потоп на съзнанието

Дайте Цветану микрофон...

07 Март 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Дай на кучетата месо, току-виж се посбият, дай на махмурлиите квас, пък белки се поосвестят - нещо в тоя дух е казал поетът, а накрая вика - вчера ми дадоха свободата, нямам идея какво да я правя... 

Не така стоят нещата с Цветан Цветанов - на него като му се даде микрофон, той отлично знае как да го употреби и действително да положи максимални усилия в комуникирането на съответните тези със съответната аргументация. (Тези изречения представляват съответният жалък опит да имитираме стила му.)

Вчера по време на парламентарните дебати за ветото на президента върху Поправките на Дани, като захапа микрофона Цецерон, не го пусна 20 минути. От тоя потоп на съзнанието извадихме най-необходимото за нашия читател. 

***

Цветан Цветанов, председател на ПГ ГЕРБ: ...Смятам, че по този начин ние ще можем действително да отговорим по същество в днешния дебат на мотивите на президента (за ветото върху изборния закон) и, разбира се, съжалявам, че БСП отсъства от този дебат. Убеден съм, че много от колегите в момента биха искали да участват в този дебат - но поради, така, едноличните решения и липсата на демократичност в една партия, разбира се, едноличното управление води към диктатура. Аз не смятам, че БСП и членовете и симпатизантите на БСП искат модела "Венецуела". Аз не смятам, че БСП искат да видят българския Мадуро в лицето на президента Радев (бурни овации, ораторът вдига децибелите и парламентарната температура, б.р.), който изцяло води Венецуела към един режим - и виждаме какви са ѝ позициите в подкрепа на режима на Венецуела. Точно затова, уважаеми колеги народни представители, аз мога да кажа, че от името на Парламентарната група на ГЕРБ ние ще гласуваме ЗА законопроекта (за Изборен кодекс) и против ветото на президента, но ако можем от името на парламентарната трибуна и от името на парламентарната група да призовем президента, когато подготвя своите мотиви, нека неговите сътрудници да се запознават и със стенограмите, не само на изказващите се от неговата партия Българска социалистическа партия, които отнеха около 10 часа от парламентарното време в дебата, но да се съобразят и да чуят това, което казва, както Върховният административен съд, така също и Централната избирателна комисия, защото темата за машинното гласуване и промяната, която имахме в дебата, който се водеше само преди две седмици, беше на база доклада, който имаше от Централната избирателна комисия, а ние винаги искаме да имаме прозрачни обективни избори, а българските граждани да са тези, които да определят кой да бъде избран и да ги представлява - както в българския парламент, така и в Европейския, също и в местните избори. 

***

Читателю, върни се по стъпките на последното изречение, премери му дължината и се опитай да го издекламираш.