Медия без
политическа реклама

Внимание! Нормативна лексика!

Атакуваха премиера с нови манипулирани записи без нито една псувня

27 Юни 2020Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Нова порция манипулирани записи от частния живот на премиера скандализираха Партията и обществото. 
Записите са очевидна фалшификация - в тях не се чува нито една псувня, нито една унижаваща човешкото достойнство дума, нищо от типичния речник на премиера, когато не работи камера.
В записа премиерът държи почтителен тон към свой подчинен, коментира с уважителни думи президента и други политически опоненти, разсъждава на глас за нуждата от приличие в политиката дори в частния живот на политика. Има дори такъв цитат, в който премиерът използва следните изрази:
"Време е всички ние - и преди всичко аз! - да започнем да се държим възпитано, да повишаваме непрекъснато общата си култура, да пазим човешкото достойнство на всеки, независимо дали ни е подчинен, опонент, партньор или пряко казано слуга. Дължим елементарно уважение на всеки! Аз имам доста слуги, не крия. Може би сам съм виновен, че се обградих със слуги, но все пак никога не забравям, че те са хора. Заклевам се, никога повече няма да позволя да ми целуват ръка професори и капацитети, никога вече няма да бия чембери на служителите си и никого няма да задушавам в прегръдките си, колкото и да ми е гушкаво..." 
Такива и още много други елегантни стилистични конструкции се леят от устата на премиера в крайно нетипичен за него стил.
Потърсен за коментар, премиерът не бе намерен. 
Негови близки сътрудници заявиха под сурдинка, че министър-председателят е много разстроен, чувства се разголен и омърсен. Твърди, че записът е пълен фалшификат и той не е способен на такъв лигав стил. Бил просто вън от себе си и едва се удържал да не привика всички мисири и мисирки, че да ги препсува по няколко пъти в пряк ефир, с което да покаже и докаже истинската си същност. 
- Ще му мине - успокои народа Шехерезада Арнолдова. - Сега ще му разкажа една приказка, той ще си го изкара на мене, ще се наспинка и утре пак ще е почти нормален. Само не го безпокойте сега!
***
Експерти от Института по психология към МВР коментираха, че записът с "благовъзпитаното его на премиера" е зле скалъпен манипулативен конструкт. 
- Това е напълно невъзможно - настоя експерт, пожелал неанонимност. - Премиерът овладява пристрастеността си към нецензурния език само при включена камера и то не напълно. При него нагонът за нецензурна живопис е осъзната необходимост. Той мисли и чувства в такива образи - майки, лели, стринки, зарзали и мандаринки; жребици от разплодник, щракалки от ФЖМК, психоложки с големи очила, гимнастички на шпагат, балерини в костюми на стюардеси... Това е неговата Вселена, но да не навлизаме прекалено дълбоко, защото това е все пак частна територия, съзнанието на човека е деликатна работа!... - продължи да обяснява експертът и да иска неанонимност, която така и не получи.
***
Главният прокурор коментира, че фалшификаторът ще бъде издирен и профилактиран с най-остри средства и каучукови предмети. 
- Не може така да се манипулира обществото - възмути се Главният. - Всички знаем какъв е премиерът, все пак той работи наш Бащица, вечер, дето се вика, българинът сяда да си изпие ракията и да тегли една дружелюбна или злобна псувня на премиера си. Премиерът е наш душеприказчик и изповедник в най-мръсните ни удоволствия с езика. Това е своего рода сакрално пространство на колективния разум и Прокуратурата няма да стои безучастна. Не можем да решим проблемите на всички институции, но можем поне да опитаме, нали така! 
***
В специално тв изявление монахът гербер Тома Пържолник също се закле, че партията ще отмъсти за този удар под кръста, като намекна, че манипулацията може би е дело на Цецерон Цветанов. 
- Не казвам, че е той, но съмнението и лошото чувство са налице, лошият вкус в устата остава - вдигна набожно очи Пържолника. - Цецерон е вероломен тип и сигурно е сглобил оттук-оттам по някоя цензурна дума от изказвания на премиера, за да аранжира тази дълбока безсмислица. То на изборите ще се види с кого ще се псуваме и с кого ще се целуваме като юди на свободна практика. Божа работа е това, но Цецерон ако стане по-силен от Борисов, може да мина и към неговия орден! - заключи внезапно монахът Пържолник и запя мазен тропар-шопар. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?