Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Компенсация за Росенец: Дават на ПразЛукОйл 3 пържоли на концесия

Пържолка на горещ ламаринен покрив.
Pixabay
Пържолка на горещ ламаринен покрив.

БЪЛГАРИЯ НА ТРИ ПЪРЖОЛКИ

Докато националните телевизии се надпреварваха с ексклузивни репортажи от морето за премиум лукс пържоли (3 за 500 лв), управляващата концесиалиция влезе в луда надпревара за едни други порции с концесии. Така обществото бе насочено към сериозните теми, а не както обикновено се опитват да отклонят вниманието на народа!

Управляващите от ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС умуваха, препускаха и се надцакваха не само по развалянето на концесията за (плаж и пристанище) Росенец, но и за компенсацията, която да се даде на ПразЛукОйл, затова че компанията се лишава от поминък.

Лидерите на Сглобката обединено се напънаха и едновременно родиха идеята - на ПразЛукОйл да се даде компенсаторна концесия на три баснословни скъпи пържоли, които да се предлагат на туристите да ги подържат, а те да плащат като за чадър на плажа. 

Умно, навременно и соломоновско решение, но управляващите не можаха да си поделят славата за гениалния политически ход.

***

Въпреки че решението бе общо, Кирил Петков спринтира, изпревари другите от сглобката и се изправи пред медиите на плажа в 5 сутринта да им обясни как бонусите от контрабандата на горива се променят радикално - по ексклузивна инициатива на ПП. 

Петков обясни нещо героично, после другите лидери на политическо влияние представиха гледните си точки, които бяха леко нюансирани. 

***

Бойко Борисов настоя, че той пръв е започнал да лъже на карти концесионера ПразЛукОйл и пръв е въвел пържолките и суджуците като инструменти на политиката у нас. 

"Тома Пържолник е политически бик, когото буквално съм отгледал от малко биче, той беше парче политическо месо. Аз съм човекът, който раздава пържолките на кучета, които откриват трупове на жертви. Аз съм пребивал с пачки и пържолки всяка криза в тая държава години наред" - гордее се с миналото и бъдещето си Борисов. 

***

Делян Пеевски обаче също претендира, че концесията с ПразЛуккОйл се разваля по негова лична инициатива. И неговите аргументи също звучат солидно:

"Нали знаете, че когато нещо в България минава под контрола на държавата, аз ставам фактически получател на съответните приходи, а държавата става собственик на загубите. Погледнете примерно пощите, техните традиционни ценности и нетрадиционни дейности" - намекна за нещо свое големият магнат, политик и фурмалист. 

"Правете разлика между олигарх и олигофрен, пощи и мощи, сервитьорка и сервитутка, концесия и консеквенция, конституция и констипация, компетенция и потенция" - посъветва словопохотливо медийните труженици Пеевски, който е един от най-компетентните експерти по медийна среда у нас. 

***

Властелинът на Росенец Ахмед Доган пък предложи компенсаторните пържолки да се опекат на неговото барбекю срещу разумно многоцифрено възнаграждение. 

***

Представител на ПразЛукОйл заяви, че компанията е станала жертва на кампания и политическа конюнктура.

"Развалят ни хубавата концесия, щото сме били спонсори на войната. Че коя голяма компания не спонсорира една или друга война? - пита риторично представителят на големия ПразЛукОйл. - Това са нормални неща и светът си върви така, ами сега трябва да търсим заобиколни пътища тия пари пак да стигнат до същото място!" - угрижи се мислещият праз-лук. 

***

КЗК - Комисията за защита на концесиите, се самосезира и стартира проверка дали ощетеният концесионер е обезщетен справедливо. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата