facebook
twitter

После

Наука и критично мислене

Кирчо, Гуантанамирчо и семейните ценности

1 052
 Илияна Кирилова
Родител 1 и Родител 2 на ГЕРБ, преди да се парясат.

Бившият вице-Баце, атлет, Машина за избори, Повелител на папките, Пазител на седемте ключа към фондациите, Владетел на квадратните метри и асансьорите Цветан Цветанов гостува на bTV, за да актуализира представата за себе и да намигне дяволито на бившия си чорбаджия.

В дългия разговор бяха засегнати много задочни спорове между бившите най-близки, които вече са най-чужди в света. Една от темите беше - чистката на Цветанови хора в ГЕРБ. Ето как Цецерон защити един от тях. 

***

Жени Марчева, bTV, ...Премиерът имаше една друга трактовка, интерпретация, на местата, в които ГЕРБ загуби. Той казва: ГЕРБ където имаше деребеи, кметове деребеи, там загубихме. Съгласен ли сте? 

Цветан Цветанов: Това е обидно, разбирате ли! Това е обидно. 

ЖМ: Може да е обидно, но нали това е коментарът на премиера! 

ЦЦ: Кой според вас е деребей? Знаете ли колко могат да бъдат обвинени, че са деребеи, но това няма да отговаря на истината! Защото, когато ти си носил добри резултати на база политиките, които си правил в даденото населено място или си помагал на хората - ти си получаваш своята избирателна активност. Когато не си получавал, по-добре е някой път да загубиш даден избор - имали сме и такива случаи. Ето, Сандански мога да дам за пример. Преди години ние сме губили избори в Сандански. И ние за първи път спечелихме изборите в Сандански с Кирчо Котев. Един изключително етичен, възпитан човек, не знам дали го познавате. Той на мравката ще направи път. Той е толкова добър. Има прекрасни два близнака, които му скъсват нервите с тяхната емоционалност, има прекрасно семейство. И в един момент ти да обвиниш Кирчо Котев за нещо, което просто то не съответства нито физически, нито психически, нито интелектуално. 

ЖМ: Ами може би тук разликата е била, че вие като, как да кажа, като човек, който е градил ГЕРБ структура по структура, познавате тези хора със съпругите и близнаците им, докато премиерът, който е по-високо и който не му е работа с това, може би не ги знае тия работи. 

ЦЦ: Вижте! За мен един човек, който има семейство, той значи има някакво чувство за отговорност и самосъхранение. Никога няма да си позволи да прави някакви арогантно поведение или действия, които да бъдат уронващи престижа на общината, на партията и на всичко това, което е - защото той мисли преди всичко за семейството си! 

***

Коментар от "После". Мъдри думи, чиято мъдрост може да се попие още по-дълбоко, ако следим нещата в развитие и в исторически контекст! Вие сте забравили, но затова пък ние помним една друга апология на семейните ценности от Цецерон! 

Спомнете си и вие, че преди години тук в България по силата на някакво споразумение приехме затворник от разтурения американски затвор Гуантанамо, където държаха лица, заподозрени в ислямски тероризъм. 

Тогава г-н Цветанов обясни по същия начин, че всъщност приемаме у нас човек "млад, достоен и изповядващ семейните ценности". 

Тоя човечец дойде у нас и повече ни се чу, ни се видя - дано си изповядва някъде кротко и мирно семейните ценности и всичко да е както го обяснява мъдрият Цецерон. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цветанов "краде" активисти и на СДС

18.09.2020

Обновена

5238 45
Цветан Цветанов се възползва от суматохата в Първия учебен ден
Цветан Цветанов тайно подкрепя и протестите, и правителството

Коментари

Ладо

Драскачът, или по-просто казано - шушлякът, дето е се е излискал по-горе, забравя, а може би не знае...По-скоро знае, ама се прави на умряла лисица - Гуантанамо беше абсолютно незаконен затвор, с нечовешки условия, за задържане без съд и присъда на заподозрени за нещо си. И изобщо не трее да използва този аргумент.  А че Цецо е идиот, тва съмнение нема. Обаче как само бие по самара, та да се сети магарето, пардон - тиквата. Иначе за дописчицата...ако ми беше ученик , по български и литература на поправка. 

Влез или се регистрирай за да коментираш