facebook
twitter

После

Потоп на съзнанието

Вие, врабчетата: джан-джун, гледай как са прай

2769
Нашият флот, паркирал на Златни пясъци.

Едно от направленията на тази рубрика е представяне едно към едно на мъдрости от речи, декларации, брифинги, пресконференции, оратории. Разбира се, търсим и предлагаме мъдростите на по първи хора, не на г-н Сульо и г-н Пульо.

Напоследък обаче по-рядко използваме тази форма, защото сами се пънем да произвеждаме мъдрост. Днес поправяме това отклонение, за да представим слово на Бойко Борисов от кръгла маса, спонсорирана от фондация "Ханс Зайдел", с участието на баварския премиер Маркус Зьодер, който е в България не за да предлага мигрантски квоти, а за да похвали Борисов колко е готин за Шенген. 

Следва част от словопотопа, в който Борисов търси и намира думи да изрази здравината на пограничните мерки, с които българската държава бори европейските проблеми, пък така и не я вземат в Шенген.

(Откъсът е цитиран точно, като е запазен редът на мислите.)

***

Бойко Борисов, България: ...Имаме най-съвременния флот. Изключително добри кораби. 220-тонни, 60-тонни! Някои от тях са от най-добрите в Европа. И - виждате - на 100% контрол върху екваторията на Черно море. Врабче да мине, радарите го засичат! На 100% и неслучайно само преди седмица над 200 кг кокаин бяха задържани от граничните ни служби именно в Черно море (вероятно премиерът има предвид чувалите с наркотик, които морето изхвърли край Шабла, а службите излязоха с предупреждение към гражданите, че кокаинът е с непостижима чистота и много трябва да се внимава с употребата). Разбира се, и над 300 кг хероин миналата седмица! Но мисля, че по задържани количества наркотици - и то кокаин, хероин, тонове канабис, тонове! - българските служби са на първо место... или от първата тройка в Европа. Пращаме ги нашите кораби да помагат и на гръцките колеги - тихичко, без да шумиме, ползвайки споразуменията си, и че това... че България продължи участието си в Афганистан за мироопазването и възстановяването на политическия процес. Хиляди афганистанци със самолет сме върнали обратно в Афганистан. Нелегално преминали в България. Сиреч - без да шумиме, спазвайки европейските правила, спазвайки правата на човека, действаме и в двете посоки. Тези, които идват легално, тези, които идват на КПП, се отнасяме по възможно най-добрия, човечен, законен начин с тях - така, както повеляват европейските практики. И всичко останало ("всичко останало" - така се описват хора), което се опитва нелегално да премине границата, ние считаме, че това е, все едно някой да ти дойде в дома неканен. И затова полагаме всичките тези усилия, които ги виждате на кадрите (върви и видеопрезентация). Неслучайно и Манфред Вебер беше тука, Дейвид Камерън като премиер за първи път дойде британски премиер да гледа с очите си това, което сме направили. (Тук Борисов изрежда личности, които е водил на границата, за да видят красотата и ефективността, като същевременно се хвали с уникалността на Камеръновото посещение, когато Борисов роди знаменитата реплика, че е гален по главата от три папи.) Виктор Орбан дойде да се увери, че това, което му казвам, че нашите предпазни мерки са по-добри от неговите на границата. И с корабите го разведохме да види как се пази Черно море! И човекът накрая излезе и каза: ми, то това е всъщност! Всъщност така трябва да се действа. Сиреч ние нямаме проблеми в България с него. Защото това, което той говори, ние сме го направили! Спазвайки европейските правила. Спазвайки тези три темела, върху които сме стъпили: Споразумението с Турция, парите от Европа и политическата воля, която нашето правителство има! (...)

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Рашидов: Борисов ще се оттегли в даден момент като Доган

14.07.2019

3116 21
Борисов се надява на китайски туристи

12.07.2019

1245 25
Когато треснеш коалиция, как туй ще резонира
Когато треснеш коалиция, как туй ще резонира

12.07.2019

757

Коментари

premier

Всъщност това е Той: пълен кретен.

Sapienti_sat

😂😂😂

 

Разбира се, търсим и предлагаме мъдростите на по първи хора, не на г-н Сульо и г-н Пульо.

 

Абе с Пульо може и да е така, но със Сульо...

Jassie

Гледали сме такива (уж хумористични) филми. А този си го живеем.

Хр_Атанасов_2

Потокът мисловен е като Ниагарския водопад - спиране нема...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×