Медия без
политическа реклама

Шаячна правда

Бойко пак рути комунистите

22 Март 2019

Покрай жилищно-битовия въпрос на Цветанов Бойко Борисов превключи на сериозен режим - пак да громи "комунистите", макар че... 

Я наистина да припомним някои реалии. 

- Бойко Борисов напуска МВР със скандал, когато съставът по закон се деполитизира - преди това всички са били членове на БКП. Самият Борисов откровено е разказвал как се възмутил - "довчера бяхме комунисти" - и напуснал любимата система на МВР. 

- Бойко Борисов, пак по собствени признания, одобрява "целите, но не и методите на Възродителния процес"

- Бойко Борисов честно е декларирал неведнъж, че "това, което (комунистическият лидер) Тодор Живков е построил, ние не можем да го боядиШаме". 

Край на ретроспекцията, следва малък пасаж от актуалните му ерупции в Брюксел.

***

ББ (строго, омерзено): Колко много семейства, интелигенцията, цвета на България - сочат го с пръст, че бил буржоа! А те какви са били червената буржоазия след 1945 г.? Кои беха най-хубавите жилища в България? Кой живееше на "Позитано", кой живееше на "Оборище", кой живееше в най-скъпите, най-хубавите квартали - "Лозенец", "Изток", "ЧЕРВЕНА АРМИЯ"??! (Това е стадион. Имаше квартал "Червена звезда", б.р.) Кой?!?!?! Родителите на сегашните права за демокрация! Докато ние в село Банкя ни казваха - "английски не треа се учи, това е буржоазна работа". И че мерцедесът не е хубав, щото кофти двигател - това го казваше партийният ми секретар и винаги го давам за пример. Ладата изглеждала по-грозна, но на мерцедеса му кофти двигателят. И ние всички слушаме и викаме - брех! Гледаме - не е така. А министърът - нашият министър на вътрешните работи, с (мерцедес) 500 SEL, "пура" (популярно название на модел мерцедес, б.р.). И до него - нашите лади и москвичи. Партийният секретар вика - Бойо, кофти му е двигателят! Даже мисля, че е жив и здрав, Радев се казва, охрана е в Археологическия музей. После аз му викам - добре бе, как ти дойде на акъла, като го гледаш тоя мерцедес, това да кажеш. Той ми вика - е, кво да кажа? Ние подритваме гумата и викаме - еее, тоя е хубав.