facebook
twitter

После

Прелет над печата

Пияна вишна

640

България може да удиви света със съчетанието "пияна вишна". Без значение дали то ще е посветено на вкусен бонбон, представляващ вградена в шоколадова обвивка вишна - с костилка или без, или пък ще препраща към вишновка, представляваща вишни, потопени в алкохол.

Нека сега погледнем как се връзва всичко това с родната вестникарска сергия. "От 2022 г. колите с дрегер за алкохол и система срещу заспиване", пише от първата си страница "24 часа". Въпросното правило е прието от европейския парламент с цели 578 гласа "за" и едва 25 "против". Според този регламент в колите трябва да има система, която да разпознава дали водачът се е понацепил, казано поетично. "В такъв случай двигателят няма да бъде стартиран", разказва предстоящото събитие вестникът. По този начин ще се сложи край на куп други "български патенти" като обясненията пред катаджията, че водачът е изял кутия с "пияни вишни", сложил си е автършейв или като шефа на БНТ Коко Каменаров, дето вика, че пил "Златен корен" - билка в спиртна настойка, а не, че е карал на мотика. 

Като сме минали през ракийката, да видим как стои въпросът с месото. "Пробутват ни македонско агнешко", пише "Труд", заслушан във воплите на български овцевъди, които изпълват нашите долини с въздишки.

Абе македонските овце са български овце бе, няма да се кахърим за такива работи!

С Македония сме като китайците и Тайван. Китай смята, че Тайван е китайски и е негов. Тайван смята долу-горе същото - там смятат, че те са истинските китайци и континентален Китай е техен. Иди, че се оправяй - като че ли малко китайци има по света и у нас! 

Тия спорове са като между хора на по кутия-две пияни вишни и десетина "Златни корена", които си разменят учтивости на майка (спорят кой от кого произлиза) и се питат риторически един друг: ти мен уважаваш ли ма! 

Все още няма коментари

Още

Ремонтиум мобиле

24.06.2019

407
Тайната на щастието

21.06.2019

1525
Забрави за правилата

20.06.2019

392

Влез или се регистрирай за да коментираш

×