Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Пеевски заповяда и на левите, и на десните да се сдобрят

И Ваня Григорова да научи чий е Крим, разпореди неформалният премиер

ШиШива - многоръкият бог на ренесанса и катарзиса.
ШиШива - многоръкият бог на ренесанса и катарзиса.

ШИШИНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО
Съпредседателят на ПГ на ДПС и неформален премиер на Република България Делян Пеевски се зае да въвежда ред и в лявото политическо пространство, след като по-рано през деня се скара и на десните чаркове в управляващата Сглобка. 
И леви, и десни Пеевски посипа с укори, като ги наръча да работят за народа, а не да се джавкат с ултиматуми и безпринципни предизборни дестабилизации на държавата. 
"Всичко е с главата надолу в тази държава! - избухна Пеевски, на който му дошло до веждите да оправя всичко, навсякъде, наведнъж. - Всичко е наопаки и тъне в брутално, безотговорно безхаберие. Десните подкрепят Ваня Григорова, левите се джавкат с Ваня Григорова, с Васил Терзиев никой не ще да се занимава, освен Ваня Григорова, която го кани на дебат в две телевизии, а той я кани в радио, защото бил чувствителен. Детска градина и караници на политически инфантили! Обсесивно-компулсивна политика. Хората чакат решения на проблемите им, а аз се занимавам с проблемите на т.нар. политическа класа, трябва да ходя да ви чуквам главичките и да ви сдобрявам, и да ви разпределям по лагери и позиции. Ето днес чета, че Корнелия Нинова се цупи на Ваня Григорова във Фейсбук, а Ваня Григорова не знае на кого е Крим. Това е недопустимо, Ваня Григорова да не се главозамайва, а да изчисти недоразуменията си с Нинова, и да каже ясно на кого е Крим! За президента същото се отнася. Това ли е нивото на българската политика? Това ли предлагаме на гражданите? Още утре искам от левите разколници декларации за лоялност, дружба и сътрудничество. Искам реални стъпки на помирение и обединение вляво, разбира се, същото важи и за десните сили. Пълна консолидация в името на България. Изборите ще минат и заминат, и пак ще останем с надробени политически крайници. Държавата е организъм, който има нужда от ляв крак и десен крак, а аз съм по средата носеща колона. България има нужда от ляво ухо и дясно ухо, ляв далак и десен черен дроб, лява ръка и десен джоб!" - не намалява оборотите Пеевски, който се накара едно хубаво на политиците, но в скоро време се очаква да нахока и народа за неговата гражданска пасивност, равнодушие, разединение и ниска социална култура.
***
В последните месеци ренесансът на Хомо Корпулентис е видим с просто око, дори да мижаш срамежливо-стратегически в името на по-високи цели. Високите цели блестят ослепително, хората мижат, но пак се вижда очевидното: думата на Пеевски тежи повече от всички други думи в нашата възхитителна и плодородна страна. 
Както в приказката - "Каквото стори дядо, все е хубаво", така и с нашия герой: каквото каже Пеевски, това става, независимо дали е лошо или хубаво. 
Пеевски се усъмнява в машините - ДАНС пишат доклад в такъв смисъл. 
Пеевски казва на ЦИК да отмени машините - ЦИК отменя машините. 
Пеевски заповядва да спре износа на инсулин, защото няма за диабетиците - министърът издава такава заповед. 
Сглобката скърца - Пеевски я смазва. 
Народът хърка, Пеевски го завива. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата