facebook
twitter

После

Прелет над печата

На нова отговорна длъжност

656

Внезапното преместване на шефа на българския "Лукойл" Валентин Златев "на друга отговорна длъжност" е показател, че върви някаква тектоника. Някъде по пластовете стават размествания и това неминуемо ще доведе до сътресения - не знаем какви точно.

Формулировката "на друга отговорна длъжност" е архаизъм - навремето така се съобщаваше, че някой е сгазил лука и го местят на друго място, за да се минимизират щетите и да се даде възможност на сгрешилия другар да се поправи.

Подобен подход при съобщението за Златев е избрал "24 часа": "Валентин Златев ще е шеф на контрола на "Лукойл - България", съобщава вестникът в отправка на 1-а стр. Това изречение е повторено почти дословно в още едно заглавие, в текст под снимка и в лийда на дописката - аз поне го запомних! Вальо Златев става шеф на контрола - понижават го, но не се знае какви ресурси и порции остават в ръцете му. Така разбрах аз това съобщение, а от компанията казали, че "ротацията е планова".

Това беше неделният "24 часа", а от съботното издание на същия вестник разбираме, че и Юлиан Вергов се ориентира към отговорна позиция, различна от сегашната. На 1-а стр. актьорът е цитиран до голяма снимка на половината му глава (другата половина е на последната страница): "Едва ли мога да дам нещо повече към ролята си в "Откраднат живот", затова предпочитам да се оттегля". Като се зачете човек в интервюто, се вижда, че изисканият артистичен мотив - "няма какво да дам на тази роля, изхабявам се", всъщност има допълнително съдържание: "От друга страна, тази година Националният филмов център отпусна пари за кино и аз имам поети ангажименти, които много ми харесват". 

Друга отговорна длъжност ще търси или вече е намерила сноубордистката Александра Жекова, която обяви край на кариерата си, както съобщава "Труд". 

Цеко Минев ѝ връчил плакет, а може би и предложение за новата отговорна позиция. 

Фантазия: "Искаш ли да работиш Георгиес Георгиу?"

Все още няма коментари

Още

Между радост и богатство
Между радост и богатство

22.11.2019

31
Гърмежи

08.11.2019

703
Води и бози

20.11.2019

397

Влез или се регистрирай за да коментираш

×