Quantcast

Медия без
политическа реклама

Обикновен орбанизъм

Мъдри мисли под Марково тепе

10 Юни 2019

Холандският външен министър дойде в България и напук на цялата пропаганда каза, че България не става за Шенген. 

Бойко Борисов стисна зъби и премълча, Екатерина Захариева си стисна чантата под мишница и също замълча. 

Но великият орбанист и бобовичар Георги Марков не може да си държи устата без работа - той трябва или да целува хълмовете на Бойко, или да пее псалми за Орбан, или да громи комунистическия джендър, или да връзва дръжки на череши с език. Първо дръпна една контрахоландска декларация, в която разпердушини морала, правосъдието и вътрешния ред на Кралство Нидерландия, после даде и едно интервю на орбанистични теми, в което доопердаши холандците, но спомена името на Борисов само веднъж, като почти не го похвали! 

Следва интервюто с големи съкращения. 

***

Радио "Фокус": Прави ли обратен завой след евроизборите Виктор Орбан, г-н Марков? Ето това всички се питат.

Георги Марков, боколюб, орбанолюб, левскар, бивш конституционен съдия: Не бих казал. В момента завършвам една малка книжка за Виктор Орбан. Написах я с много голяма любов, тъй като съм орбаноман още от 1989 година

РФ: Очертава ли се Виктор Орбан като антиелитист, тоест срещу елитите в европейските институции?

ГМ: Вижте, както и да го погледнем, се оказа най-талантливият и най-значимият политик, макар и на много малка страна. В момента Европа, виждате, името му непрекъснато се върти, с него се съобразяват всички лидери по простата причина, че той е легенда. Вие сигурно сте обърнали внимание, че в навечерието на изборите Жан-Клод Юнкер при посещение в Полша и в други страни каза: Орбан е за мен герой. Той си е герой, защото той е единственият, който има ярко антикомунистическо минало отпреди 10 ноември. Истински мъж, който не е женен за мъж както люксембургския премиер, ами си е женен за жена, отгледала пет деца, има три внучета и е визионер на Европа.

...Аз не знам дали сте обърнали внимание, в петък говорих в парламента от името на парламентарната група (на ГЕРБ). Понеже госпожа Корнелия Нинова каза, че някакъв холандски външен министър ударил страшен шамар, ЕК ударила страшен шамар на Борисов, аз реагирах и казах: „Вижте, ние сме суверенна страна. Холандският министър евала му правя за това, че е загрижен за българската демокрация, но аз като гражданин на Европа, който гласува, плаща данък на брюкселските бюрократи – част от моя данък отива там и като български депутат съм загрижен два пъти повече за Холандия! Те първо да си погледнат собствените си страни, защото, слава богу, не се е случило да се качи в трамвай терорист ислямист и да почне да стреля наред и да изтрепе хората. И в България не се е случило съд да поиска човек, който има криминално досие, дълго от НДК до Съдебната палата, целия булевард „Витоша“, терорист, две седмици преди това е пуснат, за да извърши това покушение”... В тия пет години Орбан е правият. 

РФ: Г-н Марков, кога да очакваме вашата книга за Виктор Орбан?

ГМ: Когато я дам да се отпечата, аз ще дам гласност. Тя, книга е силно казано, няма бла-бла в нея, няма излишни думи – само факти от политиката, от всичко, което Виктор е говорил през тези години, и ще бъде много интересна за неговите фенове в България, които, между другото, са многобройни. Ако Виктор Орбан се яви на избори в България и само каже „Здравейте” на унгарски и си покаже номера на бюлетината, той ще влезе в българския парламент, това го чувствам ат социологическата агенция „Бул. Витошка“, по която се движа всеки ден.

РФ: Изкушавам се да ви попитам защо Виктор Орбан е невъзможен в България?

ГМ: Той, да ви кажа, беше невъзможен и в Унгария. Според мен от Лайош Кошут такъв мислител, политик от 1848 година и революционер Унгария не е имала! Той е без съмнение феномен. И ако погледнете и в другите страни, няма човек с такива лидерски качества. 

Още по темата